Data publicării:

Problema dependenței de jocuri de noroc. Oana Florea (PSD) a explicat de ce interzicerea acestora nu e potrivită pentru România / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Oana Florea, Deputat PSD, a participat la noua ediţie din cadrul seriei de dezbateri ''Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi’, organizată de DC MEDIA GROUP, unde a vorbit despre dependența de jocuri de noroc. 

Deputatul PSD susține că această activitate este o afacere care profită de slăbiciunile oamenilor și că inițiativa legislativă a USR nu este suficientă. Potrivit acesteia, PSD a înaintat o inițiativă mult mai eficientă pentru a ține minorii departe de această dependență. 

„Dacă dependența de jocuri de noroc este o boală poate ar trebui să existe centre de tratament, de terapie. Nu știu să funcționeze vreunul în România.”, a spus Val Vâlcu.

„Da, nici eu nu cred că sunt centre de tratament dedicate în exclusivitate acestui gen de adicție. Cred că este tratată laolaltă cu celelalte adicții.

Din punctul meu de vedere, este un business care speculează slăbiciunea oamenilor. De fapt despre asta este vorba. Până la urmă, câștigă omul de afaceri care are această inițiativa. Înțeleg că în România sunt aproximativ 700 de firme care oferă cam 22.000 de locuri de muncă, ceea ce este semnificativ pentru piața de muncă a României, de asemenea, cu o contribuție semnificativă la buget.

Astea ar fi plusurile: locurile de muncă și venitul adus la buget. De partea cealaltă, avem problema minorilor care ar trebui să nu fie atrași în această industrie, dar și a majorilor. De ce? Pentru că în mod indirect, acei majori au familii pe care trebuie să le întrețină și minorii aflați în întreținere suferă, în mod indirect, de adicția tatălui.

Cred că fenomenul trebuie tratat cap-coadă. Deși PSD a votat în Senat inițiativa legislativă a USR, cu privire la cei 300 de metri între școli, grădinițe, spitale, cămine, și locul de desfășurare a acestei activități, personal, nu cred că este suficient. 300 de metri pot fi străbătuți cu ușurință de orice minor.

E o inițiativă a PSD-ului aflată acum în Parlament care se referă la faptul că aceste activități ar trebui comasate în afara orașelor pentru ca să îngreuneze accesul și numai cei care își permit, din punct de vedere financiar și al timpului, să se deplaseze în zona respectivă.”, a spus Oana Florea. 

Interzicerea jocurilor de noroc nu e potrivită pentru țara noastră

„Ne gândim ce se va întâmpla după Loteria Națională pentru că oricât ne-am dori cu excepții să introducem la Curtea Constituțională, nu ține această excepție, adică orice alt joc în afară de jocurile Loteriei. Cum rezolvăm problema asta?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Cred că trebuie luată o decizie politică, transpartinică, făcând un echilibru între plusuri și minusuri și să ne mai uităm și pe la vecini pentru că americanii au cam rezolvat asta. Au scos în afara orașelor jocurile de noroc. O singură remarcă aș avea cu privire la publicitate. Așa cum țigările afectează sănătatea și a fost interzisă reclama la țigări, chiar nu văd de ce am face publicitate jocurilor de noroc pentru că oricum cine vrea să meargă, merge. Nu e nevoie să facem publicitate astfel încât să atragem atenția minorilor pentru că ați văzut ce reclame atractive sunt.

Până la urmă, cred că trebuie făcut un studiu temeinic de drept comparat pentru  a vedea cum celelalte state au rezolvat problema și trebuie luată o decizie politică la nivelul opoziției și al partidelor de la guvernare pentru a legifera o dată și bine, pe termen lung, pentru că nu consider că interdicția ar fi potrivită pentru țară noastră, cel puțin în acest moment. Nu cred că e potrivită interzicerea jocurilor de noroc.", a spus Oana Florea la dezbaterea Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi’, organizată de DC MEDIA GROUP.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel