Problemă cu utilizarea aparatelor radar în România. Titi Aur: Tentația de a merge cu viteză excesivă va crește / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Titi Aur a făcut câteva observații privitoare la sistemele radar utilizate de Poliție pe drumurile din România.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Cătălin Codescu și Titi Aur au vorbit despre legea care prevede că aparatele radar pot fi folosite doar în locuri vizibile și doar din mașini inscripționate cu înscrisurile Poliției:

„Aș da exemplu acea lege cu utilizarea aparatelor RADAR, care spune că nu poți să-l utilizezi decât dacă e de pe mașină inscripționată, decât dacă e de o anumită culoare și care e anunțat cu un kilometru înainte. Este incredibil! Manualul de management al vitezei întocmit acum 20 de ani de Organizația Mondială a Sănătății la solicitarea ONU spune un lucru foarte clar - și el în permanență a fost adus în discuție în toate strategiile de siguranță rutieră din țările sănătoase - că un sistem eficient de supraveghere a traficului, pentru depistarea excesului de viteză, trebuie să fie și un sistem mixt, care are în vedere camere la vedere și camere ascunse. Dacă voi merge doar cu camere la vedere, nu voi fi eficient pentru a stopa acest fenomen. Viteza excesivă este principala cauză generatoare de accident în majoritatea țărilor din lume“, a spus Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România.

CITEȘTE ȘI      -      Mircea Badea: Începe să-mi placă ce spune Titi Aur / Îmi fac scenarii când merg și văd pietoni pe trotuar

Titi Aur: Tentația de a merge cu viteză va crește

„În ceea ce privește sistemele radar de pe șosea, nu poți să gestionezi această tendință de a depăși viteza dacă pui toate radarele anunțate. În proiectul de lege era prevăzut ca înainte cu un kilometru, mașina să fie cu girofarurile aprinse. Da, în zona respectivă toată lumea va merge încet, dar după acest loc și înainte de el, toți vor merge cu viteză, mai ales că vor ști că nu pot fi opriți decât unde e semnalizat. Tentația de a merge cu viteză excesivă va crește“, a spus Titi Aur.

Potrivit proiectului de lege, adoptat tacit de Senat, se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive ale Poliţiei Rutiere. Este vorba de proiectul de lege pentru modificarea şi completarea articolului 109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Titi Aur: Atenție la aceste mașini! Eu nu m-aș urca în ele / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel