Mihai Daraban (CCIR): Nu am găsit femeie în casă care să muncească pe banii ăștia!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a afirmat că "nu prea se vrea să se muncească în România".

Mihai Daraban a declarat, într-un interviu acordat DC News, că o bună parte a românilor nu prea vor să muncească, trăind din ajutoare sociale, alocaţii şi alte sume acordate de către stat. Preşedintele CCIR nu se bazează în afirmaţia sa numai pe statistici şi cifre ci şi pe o întâmplare pe care chiar el al trăit-o, în momentul în care a căutat o persoană care să îi facă menajul în casă. 

"Eu vă spun cinstit că nu prea se vrea să se muncească în România. Nu se vrea să se muncească. Acum vreo patru luni a spus Eurostat că 1,68 milioane de români, între 18 şi 60 de ani, nu au muncit niciodată. Nu au fost încadraţi, nu au fost înregistraţi. Noi, la ora actuală, la cei care au depus bilanţul la organele fiscale, avem 4,1 milioane de oameni care lucrează la societăţile comerciale; includ aici şi microîntreprinderile. Nu am inclus PFA-urile, circa 370.000. (...)

Eu, de exemplu, nu am găsit o femeie în casă din România la 3.000 de lei în mână pe lună. Nu am găsit. E un adevăr. Iar dacă vine, nu acceptă să-i zici nimic. Aceasta este marea problemă a noastră: capacitatea de a munci în ţară, că afară mulţi se duc şi se lasă şi înjosiţi şi călcaţi în picioare, când e să muncească pentru străini. Când vin în ţară ne lovesc orgoliile, mândriile", a explicat Mihai Daraban.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel