Problema cailor de la Letea. Alexandru Dan Munteanu, prefectul jud. Tulcea: Este o chestiune delicată. Ultima dată, s-a discutat acum 11 ani
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Elena Cristian
Sursa foto: Facebook Elena Cristian
Alexandru Dan Munteanu, prefectul județului Tulcea, a vorbit despre problema privind celebrii cai de la Letea.

"Este o chestiune delicată şi trebuie să o rezolvăm într-un mod echitabil. Urmărind, analizând problematica aceasta a cailor, am observat că lipsesc câteva repere din discursul cu privire la acest subiect. Nu există un statut juridic al acestor cai, cum de altfel nu există nişte reglementări legale care să ne spună de ei. De asemenea, nu există un studiu ştiinţific în ceea ce priveşte acest cal sălbatic, pentru că îl vom găsi atât la Letea, cât şi la Chilia, la Sfântul Gheorghe, la Crişan. Nu există un studiu ştiinţific care să ne explice care este numărul acestora, localizarea lor, impactul, etologia, comportamentul calului.

De asemenea, am observat că instituţiile care au competențe ce ţin, în esenţă, de obiectul lor de activitate au nişte competențe limitate, astfel încât am apreciat că ar trebui întocmit un plan în care instituţia prefectului să monitorizeze toate demersurile. Ultima dată când s-a discutat despre cai a fost acum vreo 11 ani şi, de atunci şi până astăzi, nu s-a întâmplat nimic astfel încât să nu mai avem parte de discuţiile cu abatorizarea lor, cu lipsa de apă în ceea ce îi priveşte", a spus Alexandru Dan Munteanu, la DCNews TV.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel