Data publicării:
Pro TV, un nou proprietar. Gușă: Tranzacția spune multe
Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit despre achiziționarea postului Pro TV de către un miliardar ceh.
„Aceasta tranzactie spune multe despre cat de inteligenti sunt unii si despre cat de prosti suntem noi. Haideti sa va spun ce s-a intamplat in mass media romaneasca. Patronii au fost prigoniti, despre ei vorbesc. Au fost vanati, o mare parte dintre ei au fost incarcerati, unii au si murit, cum este si Dinu Patriciu. Practic, a fost o prigoana impotriva patronilor romani de mass-media tocmai pentru ca influenta asupra publicului romanesc sa fie in mainile altora si asta nu este un scenariu iluzoriu", spune Gușă.
Gușă a vorbit despre investiții străine imediat după Revoluție care „au ajuns la maturitate, iar operatiunile din aceste tari au fost conduse de un CEO roman, pe nume Adrian Sarbu, un foarte de succes antreprenor in anii '90 si chiar 2000, disparut din cauza unei vanatori impotriva patronilor din mass media romaneasca, ordonata de altii si executata de celebrul binom SRI-DNA din acele vremuri.
Gușă: Patronii români, vânați și înlocuiți
Patronii romani, fiind vanati si ajungand in dificultate, au fost inlocuiti de altii. Europa FM a fost cumparat, de cine credeti? Tot de catre un ceh, un alt miliardar ceh. Acum, faptul ca au intrat si pe piata de televiziune, achizitionand cel mai important difuzor TV, PRO TV, ne arata noua o optiune extrem de clara a cehilor asupra pietei de influentare mass media din Romania", a completat Gușă.
"Sigur ca le uram succes, ii felicitam pentru tranzactie, dar trebuie sa ne gandim cat de slab a fost statul roman, care si-a macelarit patronii din mass media, dupa modelul celor din fotbal. Dar fotbalul nu este atat de important ca mass media. Si s-a lasat loc unor achizitii doar straine pe piata romaneasca de mass media.
Asta este un subiect de securitate nationala, nu vanarea patronilor romani din mass media. Putem vorbi si despre un trinom, Maior - Coldea - Kovesi. Este o veste interesanta, dar este o mutatie de tip geopolitic. Faptul ca se retrage din Europa de Est un investitor american, precum CME, si lasa loc influentei unui fost comunist, arata ca jocurile se schimba major in regiune", a completat Gușă la Realitatea TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News