Pro România şi ALDE nu mai fuzionează. Partidul lui Victor Ponta a convocat Congresul Naţional
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
ALDE şi Pro România au decis să nu mai fuzioneze
ALDE şi Pro România au decis să nu mai fuzioneze
Pro România şi ALDE au decis să rupă fuziunea, din cauza diferenţelor de doctrină. Partidul condus de Victor Ponta a anunţat deja convocarea unui Congres Naţional pentru oficializarea deciziei. 

"Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice.

Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare.

Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior", a transmis Pro România într-un comunicat de presă. 

Decizia fuzionării a fost luată înainte de alegerile parlamentare, liderii celor două partide considerând că astfel vor fi sporite şansele intrării în Parlament. Cu toate astea, alianţa nu a fost una de succes, ALDE şi Pro România nereuşind să adune 5 la sută din voturile românilor în 6 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel