Pro România: Ministerul Transporturilor, licitaţii "de formă". Se vor bloca!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ioana Petrescu (PRO România): "Licitaţiile organizate de Ministerul Transporturilor sunt făcute de formă, strict în scop electoral".

Coordonatorul Consiliului de Strategii Guvernamentale al PRO România, Ioana Petrescu, susţine că se impune elaborarea şi implementarea unui plan de repornire a economiei prin investiţii în infrastructură, crearea de locuri de muncă şi prin alinierea educaţiei la noile cerinţe ale angajatorilor din România. Aceasta susţine că prezenta intensificare a organizării de licitaţii pentru întocmirea de studii de fezabilitate, respectiv pentru proiectarea şi execuţia unor tronsoane de autostradă nu reprezintă o intrare în normalitate, din contra. Petrescu semnalează existenţa unor documentaţii false, incorecte şi incomplete, bazate pe valori estimate mult prea mici, pentru ca la final să se poată considera că studiile sunt conforme cu realitatea din teren.

Petrescu: "Licitaţii în scop strict electoral"



"Licitaţiile organizate în ultimele luni de Ministerul Transporturilor sunt făcute de formă, în scop strict electoral. Dacă acest Guvern ar fi vrut cu adevărat să demareze construcţia unor noi tronsoane de autostrăzi atunci ar fi profesionalizat domeniul transporturilor. Altfel, toate proiectele se vor bloca în faza de execuţie, iar autostrăzile din România vor continua să coste de câteva ori mai mult decât cele din alte ţări, iar construcţia lor să dureze decenii. În tot acest timp, zecile de firme autohtone de investigaţii geotehnice şi de proiectare, care ţin la probitatea lor profesională şi nu îşi permit să elaboreze documentaţii eronate şi incomplete, de-abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Firmele româneşti întâmpină dificultăţi în participarea la licitaţii din cauza condiţiilor tehnice şi financiare impuse de CNAIR", a declarat Ioana Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel