Privelişte virală cu Muntele Fuji, din nou la îndemâna turiștilor după ce o prelată care obstrucționa vederea a fost retrasă - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
O prelată montată pentru a împiedica accesul la o priveliște populară a muntelui Fuji a fost îndepărtată temporar, după ce s-a dovedit eficientă în a descuraja turiștii indisciplinați, a spus marți un responsabil al oraşului Fujikawaguchiko din Japonia .

Primăria orașului Fujikawaguchiko, cunoscut pe reţelele sociale pentru priveliştea pe care o are asupra muntelui Fuji, a instalat în luna mai o prelată neagră de 20 de metri lungime şi 2,5 metri înălţime pe un trotuar, transmite AFP.

Aceasta a fost răspunsul la solicitările locuitorilor care s-a plâns de mulţimile de vizitatori lipsiţi de respect care încercau să facă fotografii cu faimosul vulcan Fuji.

Primăria a înlăturat prelata. Ce va face în continuare



Primăria a înlăturat prelata pe data de 15 august înainte de trecerea unui taifun şi a hotărât să nu o mai monteze din nou. "Am vrut să vedem ce se va întâmpla. Încă mai sunt oameni care vin în acest loc. Dar nu mai vedem mulţi oameni care se grăbesc brusc să traverseze drumul", a spus responsabilul pentru AFP.


Fotografiile, făcute de turiști de pe acest trotuar îngust aflat de-a lungul unei şosele intens circulate, deveniseră extrem de populare pe reţelele sociale, deoarece combinau o vedere a majestuosului vulcan cu un minimarket "Lawson" în prim-plan, un fel de simbol al Japoniei contemporane.

Video

Youtube video image

Primăria ar putea decide să reinstaleze prelata dacă turiştii vor reveni în număr mare şi vor avea iar un comportament indisciplinat



Lupta primăriei contra turiştilor indisciplinaţi a ţinut prima pagină a presei internaţionale. Oficialul din Fujikawaguchiko a declarat faptul că primăria ar putea hotărî să reinstaleze prelata în cazul în care turiştii vor reveni în număr mare şi vor avea din nou un comportament indisciplinat, notează Agerpres.

Citește și - Cine este alpinistul care a reușit să ajungă în vârful Muntelui Fuji la 90 de ani în scaun cu rotile

La vârsta de 90 de ani, alpinistul Yuichiro Miura a ajuns pe vârful Muntelui Fuji. Acesta a fost însoțit de prieteni și membri ai familiei săi. A parcurs ascensiunea de trei zile, utilizând un scaun cu rotile, potrivit informațiilor furnizate de agenția Kyodo.

Yuichiro Miura a atins vârful Muntelui Fuji în jurul orei locale 07:20. Alpinistul și-a exprimat recunoştinţa faţă de cei care i-au susţinut acest demers.

Muntele Fuji, altitudine de 3.776 de metri. Cel mai înalt vârf din Japonia



Muntele Fuji are o altitudine de 3.776 de metri și este cel mai înalt vârf din Japonia. Muntele Fuji este o destinaţie populară pentru drumeţii, dar puţini nonagenari vor să îl escaladeze.

Această performanță vine după unele probleme de sănătate pe care alpinistul le-a avut în ultimii ani. În luna iunie 2020, Miura, pe atunci avea 87 de ani, a fost internat aproximativ opt luni pentru tratarea unui hematom spinal epidural spontan. Din cauza asta nervii de la gât au fost comprimaţi şi au provocat paralizia mâinilor şi a picioarelor.

Mesajul alpinistului după ce a cucerit Muntele Fuji



Alpinistul, care în anul 2013 a devenit cea mai în vârstă persoană care a escaladat Muntele Everest, la vârsta de 80 de ani, a avut visul să urce pe Muntele Fuji ca mijloc de reabilitare.

"Mulţumesc tuturor. Mi-am putut îndeplini dorinţa de a ajunge pe vârf. Este minunat", a declarat alpinistul.
 Vezi articolul aici!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel