Data publicării:

Prințul William vrea să le arate copiilor săi ce înseamnă să nu ai un acoperiș deasupra capului

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prințul de Wales a declarat că își va familiariza copiii cu realitatea oamenilor fără adăpost, înainte de a lansa un nou proiect pe această temă.

Într-un interviu pentru Sunday Times, Prințul William a spus că vrea să le arate că „unii dintre noi au nevoie de un sprijin”, conform BBC. Prințul a spus că se gândește la momentul potrivit pentru a-i duce la un adăpost pentru oamenii străzii, așa cum a făcut mama sa, Prințesa Diana, cu el când avea 11 ani.

El urmează să lanseze în această lună un nou proiect de cinci ani care vizează combaterea acestei probleme. Interviul vine în contextul în care Palatul Kensington a publicat un nou portret al Prințului zâmbind alături de cei trei copii ai săi, cu ocazia Zilei Tatălui.

În primul său interviu pentru un ziar ca Prinț de Wales, el le-a spus jurnaliștilor de la Sunday Times că le-a vorbit copiilor săi, Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte, pe drumul spre școală despre oamenii fără adăpost care stăteau în fața supermarketurilor.

Cum i-a venit ideea

 

El a spus: „Când am plecat în dimineața asta, unul dintre lucrurile la care mă gândeam era când este momentul potrivit să-i aduc pe George sau pe Charlotte sau pe Louis la o organizație pentru oamenii fără adăpost? Cred că atunci când pot să echilibrez asta cu școala lor, ei vor fi cu siguranță confruntați cu această realitate. Pe drumul spre școală, vorbim despre ce vedem.  Când eram în Londra, mergând încoace și încolo, vedeam des oameni stând în fața supermarketurilor și vorbeam despre asta”.

„Le spuneam copiilor: de ce sunt acolo, ce se întâmplă. Cred că este în interesul nostru tuturor, este lucrul corect de făcut, să le arătăm copiilor, la momentul potrivit și cu dialogul potrivit, astfel încât să aibă o înțelegere”, a explicat el.

„Ei [vor] crește știind că de fapt, știi ce, unii dintre noi suntem foarte norocoși, unii dintre noi au nevoie de puțin ajutor, unii dintre noi trebuie să facem mai mult unde putem pentru a-i ajuta pe alții să-și îmbunătățească viața”, a adăugat Prințul William.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel