SUA îl acuză pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite de "validarea" omorului jurnalistului Jamal Khashoggi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, ar fi aprobat o operaţiune în Istanbul pentru capturarea sau uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, susțin serviciile de informaţii americane, 

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a validat asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în 2018, au indicat serviciile de informaţii americane într-un raport publicat vineri, relatează Agerpres.

Am ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a validat o operaţiune la Istanbul, în Turcia, pentru capturarea sau uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, scrie Direcţia serviciului naţional de informaţii în acest scurt document declasificat de patru pagini.

Prinţul moştenitor îl considera pe Khashoggi ca pe o ameninţare la adresa regatului şi susţinea în general recurgerea la măsuri violente, dacă este necesar, pentru a-l reduce la tăcere, a adăugat sursa citată.

 

Cine era Jamal Khashoggi



Khashoggi, care a lucrat pentru Washington Post, era rezident american. Ademenit în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie 2018, jurnalistul a fost ucis de persoane care aveau legături cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. A fost dezmembrat, iar cadavrul său a dispărut.

Înaintea publicării raportului, preşedintele american Joe Biden a discutat joi telefonic pentru prima dată cu regele Salman al Arabiei Saudite, căruia i-a transmis că va lucra pentru legături bilaterale puternice şi transparente, conform unui comunicat al Casei Albe, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel