Prințul Michael de Kent neagă legăturile directe cu Putin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Prințul Michael de Kent neagă legăturile directe cu președintele rus, Vladimir Putin, un comunicat al majestății sale specificând că ultima lor întâlnire a avut loc în 2003. 

Prințul Michael de Kent, vărul primar al Reginei Elisabeta, a negat legătura sa cu președintele rus, Vladimir Putin, spunând, într-o declarație remisă duminică, că „nu are nicio relație specială”. Acesta a fost surprins în momentul în care le promitea unor jurnaliști sub acoperire că le poate facilita accesul către sfera de influență a lui Vladimir Putin, dar și alte servicii, pe care le taxa cu zeci de mii de lire pe zi.               

Tot membrul familiei regale a mai oferit asigurări că relaţiile sale cu Vladimir Putin nu au fost afectate de tensiunile cu Moscova, deoarece el nu are de-a face cu "turbulenţele politice". Investigația Channel 4 și Sunday Times a ținut să precizeze că activitatea Prințului Michael și partenerului său de afaceri, Simon Isaacs, nu este ilegală.                   

„Am călătorit deseori în Rusia pentru diferite motive, dar în principal pentru călătorii de afaceri”, a spus prințul în întâlnirea virtuală de pe Zoom, clipul fiind postat public de publicația Sunday Times. 

Ordinul prieteniei

Prinţul a fost decorat cu Ordinul Prieteniei în 2009 de către preşedintele rus de atunci, Dmitri Medvedev, în perioada în care Vladimir Putin era premier. Bunicii materni și paterni erau veri primari cu defunctul Țar Nicolae al II-lea, iar prințul a călătorit deseori în Rusia, începând din 1992, după căderea regimului sovietic. 

„Prințul Michael de Kent are legături extinse și de lungă durată cu Rusia prin afacerile sale, activitățile filantropice și conexiunile culturale și este mândru de munca depusă pentru comerțul dintre Marea Britanie și Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al acestuia.

Vărul Reginei Elisabeta vorbește rusa și este șeful camerei de comerț ruso-britanice. Tot purtătorul de cuvânt al acestuia a mai precizat că Prințul și Vladimir Putin s-au întâlnit în 2003 și nu au mai avut contact de atunci, precizează CNN. În comunicat este adăugat faptul că în întâlnirile, afacerile și activitatea sa din Rusia, prințul Michael de Kent nu a reprezentat familia regală sau Palatul Buckingham. 

Vezi și: Scandal în Marea Britanie. Cât costa accesul în anturajul lui Putin. Un văr al Reginei Elisabeta a II-a, filmat cu camera ascunsă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel