Prințul Harry va împlini 40 de ani: Am fost neliniștit de 30, sunt încântat de 40
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Citește în articol ce declarații a făcut Prințul Harry.

„Am fost neliniștit de 30 de ani, sunt încântat de 40 de ani”, a spus Ducele de Sussex, înainte de ziua sa de naștere din acest weekend.

Într-o declarație pentru BBC, Prințul Harry a spus: „Indiferent de vârstă, misiunea mea este să continui să apar și să fac bine în lume”.

El intenționează să își sărbătorească cea de-a 40-a aniversare duminică cu familia sa în California, înainte de a pleca într-o vacanță cu prieteni apropiați.

Prințul a vorbit, de asemenea, despre importanța copiilor săi, Archie, cinci ani, și Lilibet, trei ani.

„A deveni tatăl a doi copii incredibil de buni și amuzanți mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții, precum și mi-a ascuțit concentrarea în toată munca mea. A fi tată este una dintre cele mai mari bucurii ale vieții și nu a făcut decât să mă facă mai motivat și mai angajat să fac din această lume un loc mai bun”, a spus Prințul Harry.

Ultimii 10 ani au fost o perioadă turbulentă pentru Prințul Harry, plină de schimbări semnificative.

A împlinit 30 de ani în 2014, la un an după ce s-a întors din a doua sa misiune cu armata britanică în Afganistan.

El a dezvăluit anterior în memoriile sale că a „trecut printr-un moment dificil” după ce s-a întors, suferind perioade de letargie și „atacuri de panică terifiante”.

Jocurile Invictus, înființate de Prințul Harry

Prințul Harry a înființat Jocurile Invictus în anul în care a împlinit 30 de ani, despre care a spus anterior că a fost răspunsul său la șocul de a vedea victimele din război și la sentimentul său că publicul nu era pe deplin conștient de realitatea conflictului.

De asemenea, cu câteva luni înainte să împlinească 30 de ani, el și iubita sa de atunci, Cressida Bonas, s-au despărțit.

Prințul Harry - care este al cincilea în linia de succesiune la tron - a cunoscut-o pe Meghan în 2016 și s-a mutat din Marea Britanie în California în 2020, lăsând în urmă viața sa de membru al familiei regale.

Conflictul cu familia sa a fost acrimonios și public. Nu există semne de reconciliere.

În ultimele săptămâni, s-a speculat că Prințul Harry se gândește la o mutare permanentă înapoi în Marea Britanie.

Dar cei care îl cunosc bine au exclus această posibilitate și spun că este fericit și stabilit în California.

Se înțelege că ar dori să petreacă mai mult timp în Regatul Unit, lucrând cu organizațiile pe care le sprijină, dar securitatea rămâne un punct de blocaj.

O dispută juridică cu Ministerul de Interne cu privire la nivelul de protecție polițienească pe care îl primește în Regatul Unit este în curs.

În mai, Prințul Harry a efectuat o vizită la Londra pentru a lucra cu o serie de organizații caritabile.

Se înțelege că i s-a oferit un loc de cazare într-o reședință regală, dar l-a refuzat, considerând că locația sa va deveni evidentă și îi va compromite capacitatea de a se deplasa în siguranță prin oraș.

Va simți puternic atracția Regatului Unit în anii următori.

Viziunea Ducelui de Sussex

Jocurile Invictus pentru militarii răniți au fost viziunea Prințului Harry când au început acum 10 ani la Londra. Acestea rămân o pasiune personala a Prințului Harry și se întorc în Marea Britanie în 2027, când vor avea loc în Birmingham.

„Mi le-a descris ca fiind primul său copil. Este un lucru foarte important și el este total angajat. Cred că vorbesc foarte profund despre soldatul din el”, a spus Dominic Reid, directorul executiv demisionar al Fundației Jocurile Invictus.

A 40-a aniversare poate fi un moment de reflecție.

Prințul Harry pare să se îndrepte spre această piatră de hotar într-o stare de spirit optimistă.

Declarația sa pentru BBC se încheie pe o notă pozitivă.

„Aduceți următorul deceniu”, spune el, în timp ce se pregătește să sărbătorească duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel