Prințul Harry și Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, omagiu răniților de război americani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prințul Harry și Prima Doamnă a SUA Jill Biden, omagiu răniților de război americani / Foto: Instagram Sussex Royal
Prințul Harry și Prima Doamnă a SUA Jill Biden, omagiu răniților de război americani / Foto: Instagram Sussex Royal
Prințul Harry și Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, au adus un omagiu răniților de război americani.

Prinţul Harry şi Prima Doamnă a SUA Jill Biden au adus luni un omagiu răniţilor de război americani în cursul unei ceremonii virtuale pentru Warrior Games, o competiţie sportivă organizată pentru soldaţii răniţi, anulată anul acesta din cauza pandemiei de COVID -19, relatează Agerpres, citând AFP.

Warrior Games m-au inspirat să creez Invictus Games, o competiţie similară organizată pentru prima dată la Londra în 2014, a menţionat ducele de Sussex, care a participat la misiuni în armata britanică în Afganistan.

Aceste jocuri sunt importante, a spus Prinţul Harry, care a vorbit din California unde s-a stabilit împreună cu soţia sa Meghan Markle.

Regretând că anul acesta nu-i poate susţine pe concurenţii de la Warrior Games în Orlando, Florida, el a reamintit că această competiţie a fost menită să aibă grijă de sănătatea fizică, dar şi mentală a celor care s-au sacrificat atât de mult.

Soţia preşedintelui Joe Biden l-a salutat pe Prinţul Harry, amintind că a asistat la primele Jocuri Invictus alături de el, după care a evocat atacurile din 11 septembrie care au dus la războiul din Afganistan. Jill Biden a salutat de asemenea curajul, sacrificiul şi rezistenţa soldaţilor răniţi sau cu dizabilităţi care s-au antrenat luni de zile pentru a participa la această competiţie paralimpică anulată în ultimul moment.

Joe Biden se va adresa pe 21 septembrie în faţa Adunării Generale a ONU

Preşedintele SUA Joe Biden se va adresa pe 21 septembrie în faţa Adunării Generale a ONU la New York, a anunţat luni Casa Albă într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Reuniunea, care a avut loc în principal pe ecrane interpuse anul trecut din cauza pandemiei, se desfăşoară de data aceasta într-un format hibrid care combină intervenţiile în persoană şi la distanţă. Aproximativ 100 de şefi de stat şi de guvern şi-au anunţat intenţia de a veni la New York, conform unei liste provizorii de participanţi.

Au fost impuse condiţii stricte, cu o prezenţă pentru fiecare delegaţie la sediul ONU limitată la şapte persoane şi la patru persoane pe delegaţie în amfiteatrul Adunării Generale. Este necesară vaccinarea anti-Covid sau testul negativ. Joe Biden, aflat după o retragere haotică din Afganistan care i-a deranjat foarte mult şi pe unii dintre aliaţii Statelor Unite, va lansa astfel o serie de mai multe întâlniri diplomatice.

Pe 24 septembrie, Joe Biden îi va primi la Casa Albă pe premierii din Australia, India şi Japonia. El intenţionează astfel să reia Dialogul de securitate cvadrilateral, un format pe care Washingtonul doreşte să se bazeze în faţa marilor ambiţii ale Chinei în zona Indo-Pacific, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel