Prinţul Harry acuză că 'anumiţi membri ai familiei au decis să se alieze cu diavolul pentru a-şi reabilita imaginea' pe seama lui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prinţul Harry a dezvăluit că a omorât 25 de oameni în Afganistan  Sursa foto Agerpres
Prinţul Harry a dezvăluit că a omorât 25 de oameni în Afganistan Sursa foto Agerpres
Rivalitatea cu fratele lui mai mare, înmormântarea prinţesei Diana, dar și dorinţa de a se reconcilia cu familia regală a Marii Britanii au fost principalele discuții abordate de prinţul Harry, într-un interviu acordat recent postului de televiziune britanic ITV, cu doar câteva zile înaintea lansării oficiale a volumului său de memorii, 'Spare' ('Rezerva'), transmite AFP. 

Despre motivele pentru care a scris această carte Harry a spus că a suferit 'la 38 de ani... din cauza unor dezinformări şi manipulări intenţionate', care l-au determinat să scrie acest volum de memorii, pe care îl consideră 'necesar' pentru stabilirea 'faptelor istorice'.

Însă nimic 'nu a fost făcut cu intenţia de a-i răni sau de a le face rău' tatălui său - regele Charles al III-lea -, fratelui său mai mare - prinţul William - sau familiei regale.

Prinţul Harry a declarat că a simţit nevoia să se exprime public deoarece 'anumiţi membri ai familiei au decis să se alieze cu diavolul pentru a-şi reabilita imaginea' pe seama lui şi a altor membri ai familiei regale britanice.

Ce a spus despre moartea prințesei Diana, mama sa, în 1997

Despre înmormântarea mamei sale Harry a evocat în acest interviu televizat ziua funeraliilor mamei sale, în 1997, când, la vârsta de 12 ani, a fost nevoit să meargă în urma sicriului prinţesei Diana.

'Zgomotul făcut de căpestrele cailor... copitele lovind asfaltul şi uneori... pietrişul sub picioare şi strigătele din mulţime', a povestit el.

'Dar, altfel, liniştea totală este ceva care va rămâne pentru totdeauna gravat în memoria mea'. Prinţul Harry a dezvăluit că a 'plâns o singură dată, la înmormântare'. Despre moartea prinţesei Diana Harry a spus că a citit dosarul secret al guvernului despre moartea prinţesei Diana, din care secretarul lui privat a eliminat fotografiile cu accidentul fatal de automobil. El a dezvăluit şi că a traversat, după ce a devenit adult, tunelul de la Pont de l'Alma din Paris, unde s-a produs accidentul ce a cauzat moartea prinţesei Diana.

'Există multe lucruri care rămân neexplicate. Am fost deja întrebat dacă voiam să deschid o altă anchetă. Nu îi văd însă rostul în acest moment', a declarat fiul cel mic al regelui Charles.

Rivalitate îndelungată cu William

Despre relaţia cu fratele lui, William Harry a vorbit despre rivalitatea îndelungată cu fratele lui, William, a dezvăluit că în copilărie aveau obiceiul să se bată, că William îl ignora în timpul şcolii şi că a încercat să îi radă barba înaintea căsătoriei sale cu Meghan.

El l-a acuzat pe William că a crezut cu naivitate în maniera în care tabloidele britanice o descriau pe Meghan, iar acest lucru a provocat o altercaţie fizică între cei doi fraţi. Harry a dezvăluit că William şi Kate erau fani ai serialului american 'Suits', în care Meghan a jucat unul dintre rolurile principale.

Însă fratele lui şi cumnata lui nu s-ar fi aşteptat, potrivit spuselor sale, ca el să aibă o relaţie cu această actriţă americană, care este o femeie metisă şi divorţată.

'Au existat multe stereotipuri' despre ea, care 'au creat un obstacol' în calea acceptării sale complete în cadrul familiei regale. William 'nu a încercat niciodată' să îl convingă să nu se însoare cu Meghan, dar 'şi-a exprimat totuşi anumite îngrijorări', a precizat Harry.

Despre acuzaţiile de rasism formulate împotriva familiei regale Ducele de Sussex a dezminţit teoria că el şi Meghan ar fi acuzat familia regală de rasism după ce unul dintre membrii acesteia ar fi pus o întrebare despre culoarea pielii pe care urma să o aibă copilul lor încă nenăscut.

'Anumite prejudecăţi inconştiente'

Harry a spus că ar fi fost vorba mai degrabă despre 'anumite prejudecăţi inconştiente' pe care el şi Meghan le-au criticat. Un incident recent, în timpul căruia o prietenă apropiată de regretatei regine Elisabeta a II-a, Susan Hussey, a întrebat-o de mai multe ori pe o activistă britanică de culoare, Ngozi Fulani, despre locul din care aceasta era 'cu adevărat originară', reprezintă un astfel de exemplu, a afirmat prinţul Harry. Despre ceea ce doreşte să obţină Harry crede '100%' că poate să se reconcilieze cu familia sa, iar acest lucru ar putea avea 'un efect de domino în lumea întreagă'.

'Nu cred, totuşi, că tatăl meu sau fratele meu îmi vor citi cartea', a recunoscut prinţul britanic. Despre viitor Harry a spus că se află acum 'într-o bună stare de spirit' pentru a purta o conversaţie delicată cu membrii familiei sale. 'A fost greu, nu vreau să vă mint', a declarat el, vorbind despre ultimii ani, dar 'adevărul este că nu am fost niciodată atât de fericit', a mai declarat prinţul britanic, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel