Prinţul Charles, furios pe industria alimentară din Marea Britanie. "Alimentele nesănătoase, preferate pentru că sunt mai ieftine"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Sursa: Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Prinţul Charles a reacţionat nervos la adresa industriei alimentare din Marea Britanie, despre care spune că produce alimente nesănătoase. 

Acesta a spus că multe familii aleg mese de calitate redusă pentru că sunt mult mai ieftine decât opţiunile sănătoase. Charles a mai atras atenţia şi asupra faptului că pandemia a arătat ce efect are mâncarea asupra sănătăţii. 

"Mâncarea este un bun exemplu de integrare. În spitale şi în comunitate, ne concentrăm pe beneficiile medicamentelor, dar se pare că beneficiile aduse de mâncarea sănătoasă sunt date la o parte când vine vorba de tratament medical. Ştim că mâncarea este unul dintre factorii determinanţi în ceea ce priveşte sănătatea şi starea de bine, precum şi evitarea bolilor. Astfel, nu e logic ca mâncarea şi dieta să fie parte din consultările medicale?", a transmis prinţul Charles, conform Daily Mail

Statisticile Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie arată că 67 la sută dintre bărbaţii britanici şi 60 la sută dintre femei suferă de obezitate, în timp ce în 2019 11.000 de persoane s-au internat în spital din această cauză. În acelaşi timp, o treime dintre copiii britanici sunt obezi sau supraponderali. 

"Factorii economici perverşi", condamnaţi de Charles

 

Fiul reginei Elisabeta a II-a a pus la zid "factorii economici perverşi" care îi încurajează pe fermieri, producători şi retaileri să producă mâncare mai puţin sănătoasă pentru că este mai ieftină. 

Acesta a mai arătat că medicina tradiţională nu are toate răspunsurile, şi că îngrjirea medicală ar trebui să meargă dincolo de pastile şi proceduri. 

"Biomedicina s-a dovedit extrem de bună în tratarea şi vindecarea unor boli despre care se credea că sunt incurabile. Dar nu deţine toate răspunsurile, lucru dovedit de creşterea incidenţei bolilor pe termen lung, rezistenţei la antibiotice şi a dependenţei de opioide. Există cercetări care arată că ai de trei ori mai multe şanse să treci peste depresie, spre exemplu, dacă ai un hobby. 

Când auzim că un sfert dintre fetele de 14-16 ani îşi provoacă singure răni şi că o treime dintre copiii noştri sunt obezi sau supraponderali, cred că ar trebui să realizăm că este nevoie să fim mai radicali. Putem începe cu aceste probleme", a mai spus prinţul Charles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel