Prinţul Charles, bănuit că ar fi primit milioane de euro în pungi în timpul unor întâlniri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto Facebook The Royal Family
Sursa foto Facebook The Royal Family
Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, ar fi primit pungi pline cu bani în timpul unor întâlniri cu un politician de rang înalt. 

Prinţul Charles ar fi primit un total de 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului. Banii i-au fost înmânaţi moştenitorului tronului britanic într-o valiză la o anumită ocazie, într-un geamantan la o altă ocazie, precum şi în saci de transport Fortnum & Mason, magazinul de lux care deţine un mandat regal pentru a aproviziona casa prinţului.

Se presupune că aceste predări ar fi avut loc în timpul unor întâlniri între cei doi bărbaţi, inclusiv o întâlnire privată între patru ochi la locuinţa regală "Clarence House" în 2015.

Banii, trecuţi ca donaţii

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că banii daţi în timpul întâlnirii din 2015 au fost "trecuţi imediat la una dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, fiind urmate toate procesele corecte", relatează The Guardian.

Valiza care conţinea banii a fost preluată de doi consilierii a lui Charles, care ar fi numărat manual banii. Se spune că consilierii au cerut Coutts, banca privată care acţionează pentru familia regală, să colecteze banii.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prinţului de Wales (PWCF). Nu există nicio sugestie că plăţile au fost ilegale, a relatat astăzi Sunday Times.

Şeicul, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a fost supranumit "omul care a cumpărat Londra", după ce şi-a folosit averea, precum şi influenţa sa asupra fondului Qatari Wealth, pentru a face investiţii uriaşe în Londra. El este şi proprietarul unuia dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Paris Saint-Germain.

Discuţiile privind banii cash vin într-un moment jenant pentru prinţ. Clarence House a respins recent o serie de acuzaţi privind o practică prin care organizaţia caritabilă a prinţului accepta "bani contra acces" în structurile sale, iar Poliţia Metropolitană şi Comisia de Caritate au investigat practicile de strângere de fonduri, inclusiv vânzarea de onoruri. S-a afirmat că cel mai apropiat confident al lui Charles, Michael Fawcett, a obţinut o distincţie pentru un miliardar saudit, scrie Mediafax.

Ducesa Camilla vorbește despre căsătoria cu Prințul Charles: Uneori nu este ușor

După marile sărbători ale Jubileului de platină al Reginei Elisabeta a II-a care au avut loc la începutul acestei luni, Camilla, ducesa de Cornwall, va sărbători în curând 75 de ani de naștere.

Ducesa de Cornwall va împlini 75 de ani pe 17 iulie. În cinstea zilei ei de naștere, Camilla a fost prezentată recent într-un interviu special acordat de British Vogue potrivit Republic Word, în timpul căruia a vorbit despre viața ei de căsătorie cu Prințul Charles.

Relația lui Charles cu Camilla a fost în centrul atenției încă de când s-au cunoscut pentru prima dată pe când ambii erau căsătoriți cu diferite persoane. Cuplul este acum căsătorit de aproape 17 ani. Vorbind despre relația lor, Camilla a povestit recent despre modul în care ea și Prințul Charles și-au echilibrat viața de cuplu și îndatoririle regale. 

Camilla a dezvăluit că uneori nu este ușor să mențină echilibrul, dar au avut grijă să încerce să se întâlnească în fiecare zi și a adăugat că, în ciuda programului încarcat și a diverselor îndatoriri cei doi fac tot posibilul să găsească timpul necesar pentru a bea o ceașcă de ceai și a discuta fiecare despre cum au petrecut ziua.

”Uneori nu este ușor, dar încercăm întotdeauna să avem un moment al zilei când ne întâlnim. Uneori este ca și cum trec nave în noapte, dar mereu ne așezăm împreună și luăm o ceașcă de ceai și discutăm despre zi. Uneori stăm în diferite colțuri ale încăperii și citim cărți împreună. Este foarte relaxant. Nu trebuie să discutăm. Doar stăm împreună", a adăugat ducesa de Cornwall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel