Data publicării:
Prinții William și Harry, comunicate despre contribuția BBC la moartea Prințesei Diana
Ducele de Cambridge a învinuit BBC pentru înrăutățirea relației părinților săi.
Conform BBC, Prințul William dă vina pe compania media britanică de stat pentru interviul mamei sale, Prințesa Diana, de acum peste 25 de ani care i-a alimentat paranoia și i-a înrăutățit relația cu tatăl său, Prințul Charles.
O anchetă a descoperit că interviul Prințesei Diana de la emisiunea „Panorama” de la BBC One a fost sub standardele jurnalistice, iar Prințul William a anunțat că a fost „cel mai întristat” de faptul că mama sa nu a știut niciodată că a fost păcălită. Părintele său a fost nedreptățită „nu doar de un reporter necinstit”, dar și de șefii BBC de la acea vreme. Fratele lui William, Prințul Harry, a pus moartea mamei sale pe cultura media toxică.
Prințul Harry a lansat și el comunicat
Într-un comunicat separat, Prințul Harry a semnalat că un „efect de domino al unei culturi de exploatare și practici imorale” a dus la moartea Prințesei Diana. Ducele de Sussex a semnalat că aceste practici sunt „încă populare și astăzi”, adăugând că vorbim aici despre „mai mult decât o publicație sau decât o rețea”.
„Mama noastră și-a pierdut viața din această cauză, iar nimic nu s-a schimbat până în ziua de astăzi. Dacă îi protejăm moștenirea, noi îi protejăm pe toți, salvând astfel și onoarea cu care și-a trăit viața”, se mai arată în comunicatul Ducelui de Sussex, Prințul Harry, care momentan s-a mutat în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Meghan Markle. Cei doi au renunțat la îndatoririle regale. BBC le-a cerut scuze celor doi fii ai Prințesei Diana, dar și soțului de la acea vreme, Prințul Charles, și fratelui Dianei, Earl Spencer.
Ce s-a întâmplat acum 25 de ani?
Ancheta independentă făcută de judecătorul retras Lord Dyson a descoperit că intervievatorul Martin Bashir a lucrat în moduri „înșelătoare” și a măsluit documente pentru a obține conversația cu Prințesa Diana. Investigația internă a BBC de la acea vreme, mai precis din 1996, a fost laxă și „extrem de lipsită de eficiență”, se mai arată în anchetă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News