Prințesa Kate revine în activitatea publică după tratamentul de chimioterapie: Prima apariție oficială la Castelul Windsor
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Prințesa Kate a revenit în viața publică după finalizarea tratamentului de chimioterapie, participând marți la un eveniment dedicat copiilor mici, organizat la Castelul Windsor. Deși va avea un program redus pentru o perioadă, prințesa a participat la alte evenimente majore, precum parada Trooping the Colour și finala de la Wimbledon, exprimându-și dorința de a relua treptat activitățile publice.    

Citește și: Sfaturi de top pentru economisirea banilor la pensionare

Prințesa de Wales, Kate Middleton, a reluat marți angajamentele publice în cadrul unui eveniment organizat la Castelul Windsor, marcând astfel revenirea sa în viața oficială a familiei regale britanice, la scurt timp după finalizarea tratamentului de chimioterapie, anunță AFP.

După o perioadă de absență îndelungată din spațiul public, soția prințului William, moștenitorul tronului britanic, a apărut pentru prima dată în registrul oficial al activităților regale, în cadrul unei reuniuni dedicate copiilor de vârstă fragedă. Evenimentul a avut loc la Castelul Windsor, la vest de Londra, conform unui comunicat emis marți seară.

Această apariție oficială vine la câteva zile după ce prințesa Kate, în vârstă de 42 de ani, a anunțat, într-o înregistrare video din 9 septembrie, finalizarea tratamentului său medical, inclusiv încheierea ședințelor de chimioterapie. De asemenea, potrivit presei britanice, acesta este primul angajament oficial din 2024 pentru prințesă, iar programul său public va rămâne unul redus în viitorul apropiat, pe fondul recuperării sale medicale.

Mai citește și: Majoritatea populației planetei nu își permite să treacă la energia verde. Aproape jumătate dintre gospodării nu își permit nici facturile din prezent

Absența îndelungată a prințesei din viața publică a fost atent monitorizată de mass-media, în special după dispariția sa din peisajul mediatic imediat după Crăciunul din 2023. În ianuarie 2024, Kate a fost internată pentru o intervenție chirurgicală abdominală, iar în luna martie a aceluiași an, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer, fără a dezvălui însă tipul specific al bolii.

Prima sa apariție publică, după diagnostic, a avut loc pe 15 iunie, cu ocazia paradei Trooping the Colour, un eveniment tradițional organizat anual pentru a sărbători ziua de naștere a regelui. La acel moment, prințesa a fost întâmpinată cu entuziasm de mulțimea de spectatori, în timp ce apărea pe balconul oficial al Palatului Buckingham alături de familia regală.

Ulterior, prințesa Kate a fost prezentă și la finala masculină de la turneul de tenis Wimbledon, în iulie 2024, unde a avut onoarea de a înmâna trofeul câștigătorului, spaniolului Carlos Alcaraz.

În mesajul din 9 septembrie, prințesa de Wales și-a exprimat bucuria de a finaliza tratamentul de chimioterapie și a menționat că așteaptă cu nerăbdare să își reia îndatoririle publice, afirmând că este pregătită să se implice în diverse activități pe parcursul lunilor următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel