Prinţesa Diana şi-a scris o dorinţă pe o foaie de hârtie cu 8 luni înainte de moarte. Ce voia prinţesa de Crăciun în 1996
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Una dintre scrisorile prinţesei Diana, scrisă în 1996, chiar de Crăciun, arată ce îşi dorea aceasta de la anul 1997, cel în care şi-a şi pierdut viaţa. 

Pe acest bileţel, Diana şi-a scris dorinţa de a petrece Crăciunul în străinătate, "în lumina soarelui", adăugând "mă voi sinucide dacă mai stau aici". 

Tonul scrisorii de două pagini reflectă anul traumatizant pe care prinţesa de Wales tocmai îl avusese, după divorţul de, la acea vreme, prinţul Charles. 

S-a crezut că Diana şi-a petrecut acest ultim Crăciun singură, la Palatul Kensington, dar conform scrisorii, aceasta plănuise să plece din ţară. William şi Harry, cei doi fii ai săi, îşi petreceau acel Crăciun la Sandringham, cu tatăl lor şi cu bunicii. 

"Sper că 1997 va fi un an mai uşor pentru noi toţi", a mai scris Diana. În 1997, Diana a intrat într-o relaţie cu cardiologul dr. Hasnat Khan, dar această relaţie s-a terminat în iulie acelaşi an. Ulterior, ea a intrat într-o relaţie cu Dodi Fayed, alături de care a şi murit pe 31 august 1997 într-un tragic accident de maşină. 

Scrisoarea face parte dintr-un lot de 32 de astfel de mesaje şi alte felicitări pe Diana le-a scris pentru prietenii ei Susie şi Tarek Kassem. 

De ce au fost scoase la vânzare

 

Soţii Kassem, care au fost foarte apropiaţi de Diana în ultimii săi ani de viaţă, au scos acum la vânzare scrisorile, iar o bună parte dintre bani vor fi donaţi. 

Într-o altă scrisoare către soţii Kassem, din septembrie 1996, Diana a scris că abia aşteaptă să fie liberă. 

"Sunt mai mult decât fericită că sunt în sfârşit liberă. Sunt foarte norocoasă că am parte de o a doua şansă. Multe lucruri faine vor veni. E distractiv. Cine ar fi crezut?", a scris ea, conform Daily Mail

Soţii Kassem, care locuiesc în Londra şi au acum peste 70 de ani, au ţinut aceste scrisori timp de peste 25 de ani. Acum, însă, au decis să le vândă pentru că nu vor să transmită copiilor şi nepoţilor lor responsabilitatea păstrării acestora. 

Iată ce a mai scris Diana în scrisoarea din 17 decembrie 1996: 

"Am fost extrem de încântată de flori, de vază, vă mulţumesc mult că v-aţi gândit la mine. Voi fi plecată pentru o săptămână de Crăciun undeva unde e soare. Nu sunt o mare iubitoare de Crăciun, aşa că mă voi sinucide dacă mai rămân aici. Sper ca 1997 să fie un an mai bun pentru noi toţi", a transmis ea. 

Ulterior, a vorbit despre moartea lui Yannis Kaliviotis, pe care ea îl cunoştea drept John. Kaliviotis îi era unul dintre prietenii apropiaţi, şi murise la vârsta de 27 de ani din cauza unei fibroze cistice. 

"Mă gândesc adesea la John şi la familia lui. Îmi e mai dor decât credeam de el", a mai arătat prinţesa.

Scrisorile vor fi vândute pe 16 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel