Prințesă obligată să nu își părăsească reședința. Premierul Olandei intervine: Facem tot posibilul pentru a ne asigura că este în siguranță
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Cottonbro: Pexels
Fotografie de la Cottonbro: Pexels
Nu există liniște pentru tânăra moștenitoare la tronul Olandei, Amalia, din nou victima unor amenințări care au obligat-o ”să nu-și părăsească reședința” din motive de securitate.

Dezvăluirea vine de la Familia Regală olandeză, mai exact de la părinții Prințesei Amalia, care în timpul unei vizite de stat în Suedia au vorbit despre ceea ce s-a numit ”o situație dificilă”, relatează Euronews.

”Nu iese din casă, iar asta are consecințe uriașe asupra vieții ei. Nu locuiește în Amsterdam și nu iese, nu trăiește ca o studentă de vârsta ei. Sunt mândru de cum se poate descurca cu asta”, a declarat Regina.

În această privință a intervenit și premierul Mark Rutte: "Este o veste groaznică. Lucrurile care s-au filtrat prin această situație sunt într-adevăr foarte intense, în primul rând pentru prințesă. Bineînțeles că nu pot spune nimic despre amenințări sau despre măsurile de securitate impuse, dar vă pot spune că facem cu toții tot posibilul pentru a ne asigura că este în siguranță.”

În urmă cu doi ani, tânăra Amalia fusese deja obiectul atențiilor unui stalker, autoarea a sute de mesaje de dragoste adresate acesteia. Bărbatul, un fost militar în vârstă de 32 de ani, a ajuns în cătușe după ce a fost identificat, condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Citește și:

Familia regală olandeză, scuze după ce a plecat în vacanţă în perioada restricţiilor

Familia regală olandeză a prezentat miercuri scuze în urma unui nou val de critici referitoare la decizia de a pleca în vacanţă în Grecia în perioada restricţiilor pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, informează DPA, scrie Agerpres. 

Într-un mesaj video în care apare alături de soţia sa, Maxima, regele Willem-Alexander a spus că regretă că a trădat încrederea cetăţenilor, precum şi decizia de a pleca în vacanţă. El şi soţia sa vor continua să susţină ţara în timpul perioadei de criză declanşate de pandemia de coronavirus, se mai arată în mesajul transmis miercuri. Suntem implicaţi, dar nu infailibili.

Gest extrem de neobișnuit 


Mesajul este unul neaşteptat întrucât este extrem de neobişnuit ca regele olandez să se adreseze direct cetăţenilor.

Monarhul şi familia sa au călătorit cu avionul la casa de vacanţă din Peninsula Peloponez săptămâna trecută, dar au revenit după mai puţin de o zi din cauza criticilor dure formulate de membri ai partidelor de la guvernare şi din opoziţie.

Cu toate acestea, a ieşit la iveală că doar o parte din familia regală a zburat înapoi spre casă mai devreme, în ciuda a ceea ce se crezuse anterior.

Regele și regina au revenit mai devreme 


În timp ce regele şi regina au revenit mai devreme, prinţesa moştenitoare Amalia şi sora acesteia, Alexia, au zburat dinspre Grecia marţi seară, la trei zile după părinţii lor, a confirmat casa regală, în urma relatărilor apărute în presă. Ariane, fiica cea mică a cuplului regal, a revenit sâmbătă, împreună cu părinţii ei.

În avion nu a fost suficient loc pentru a le transporta şi pe celelalte două fiice, a precizat casa regală, drept explicaţie pentru revenirea lor întârziată.

Politicienii şi cetăţenii au criticat lipsa de sinceritate a familiei regale

Suveranul şi familia sa au plecat în vacanţă, în pofida apelului făcut de guvern către cetăţeni de a sta acasă pe cât de mult timp posibil şi de a evita călătoriile.

Iniţial, familia regală şi prim-ministrul Mark Rutte au lăsat impresia că toţi membrii familiei reveniseră la Haga în acelaşi timp.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel