Prins când ridica un colet cu heroină. Pachetul venea din Germania
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Prins când ridica un colet cu heroină. Pachetul venea din Germania  / Foto: Pixabay
Prins când ridica un colet cu heroină. Pachetul venea din Germania / Foto: Pixabay
Autoritățile din Iași au efectuat o operațiune de amploare împotriva traficului de droguri, care a dus la reținerea a două persoane implicate într-o rețea de distribuție de substanțe interzise.  

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în urma unei investigații complexe desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Teritorială Iași, au fost documentate activitățile infracționale ale celor doi indivizi cercetați pentru introducerea ilegală de droguri de mare risc în țară, trafic de droguri și deținere ilegală în vederea consumului propriu.

Acțiunea a fost declanșată în data de 12 aprilie 2024, când unul dintre suspecți a fost prins în flagrant delict în timp ce ridica un colet provenit din Germania, prin intermediul unei firme de transport. În interiorul coletului, camuflat printre obiecte de vestimentație, au fost descoperite peste 40 de grame de heroină, pregătite pentru comercializare. Acest fapt a condus la dispunerea măsurii de reținere pentru cei doi indivizi.

Investigațiile au relevat că, în perioada mai 2023 - aprilie 2024, cei în cauză au acționat în mod repetat în vederea procurării, deținerii, depozitării, transportului și vânzării de droguri de mare risc, în special heroină, către consumatori din județul Iași. Totodată, unul dintre suspecți este acuzat și de deținerea ilegală în vederea consumului propriu a drogurilor de risc și de mare risc, incluzând heroină și cannabis.

Pe 12 aprilie, forțele de ordine au efectuat patru percheziții domiciliare în județul Iași, unde au fost identificate și ridicate cantități de heroină, precum și alte mijloace de probă.

În prezent, autoritățile au propus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul specializat în cadrul acestei acțiuni a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și al jandarmilor ieșeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel