Principii României merg la Alba Iulia pentru aniversarea încoronării
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
incoronare-site
incoronare-site

Luni, 15 octombrie 2012, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae ai României participă, în municipiul Alba Iulia, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a nouăzeci de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Familia Regală va sosi cu Trenul Regal la gara din Alba Iulia, la ora 11.30, unde va fi întâmpinată de autoritățile locale. Altețele Lor Regale vor participa la un Te Deum la Catedrala Încoronării, începând cu ora 12. La ora 12.45, Familia Regală participă, în Sala Unirii, la vernisajul expoziției ,,90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia” și apoi, de la ora 13.40, la Parada Costumelor Populare.

La evenimente participă miniștrii, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai Academiei Române și ai diverselor culte religioase, mass-media și reprezentanți ai societății civile.

Dintre cele trei Altețe Regale, Principele Nicolae, fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, și al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, este o figură mai puţin cunoscută românilor. Acesta a sosit la sfârșitul lunii septembrie în țară, pentru a se stabili definitiv în România.

În urmă cu 20 de ani, Regele Mihai l-a prezentat din balconul Hotelului Continental pe Principele Nicolae drept viitorul rege al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel