Data publicării:

Principesa Moștenitoare și Principele Radu se întâlnesc cu Principele Charles, la Londra

Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
Principesa Margareta si Principele Charles
Principesa Margareta si Principele Charles

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu se întâlnesc astăzi, 4 iunie 2013, la Clarence House, cu Alteța Sa Regală Principele de Wales.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu sunt în Anglia, într-o vizită publică, timp de patru zile.

Călătoria în Anglia este a șaptea vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2013, după vizitele Regelui Mihai, Principesei Moștenitoare, Principelui Radu și Principelui Nicolae la Cetatea Vatican, Londra, Paris, Istanbul, New York și Belgrad.

De Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, miercuri, 5 iunie, Altețele Lor Regale participă la premiera filmului "Wild Carpathia 2", realizat de Travel Channel și European Nature Trust. Evenimentul are loc la sediul Academiei Britanice pentru Artele Filmului și Televiziunii (BAFTA), în Piccadily, Londra. Premiera va fi însoțită de o expoziție a renumitului artist fotograf Max Milligan și de un concert de muzică al solistului român Grigore Leșe.

Vineri, 7 iunie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu sunt invitați de onoare la Royal Albert Hall pentru a participa la un concert extraordinar Beethoven susținut de Royal Philharmonic Orchestra și solista româncă Alexandra Dăriescu. Seara va cuprinde două dintre cele mai valoroase lucrări beethoveniene: Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră și Simfonia a IX-a. Dirijor va fi Andrew Greenwood. Își vor mai da concursul Royal Choral Society și Guildford Choral Society.

Altețele Lor Regale vor participa, după concert, la lansarea ultimului disc cu muzică clasică al eminentei pianiste românce, născută la Iași. Alexandra Dăriescu a absolvit conservatorul în Regatul Unit, în anul 2008 și, în cei cinci ani care au urmat a cântat pe mari scene ale lumii, printre care Carnegie Hall la New York.

Este pentru prima oară când Familia Regală a României este invitată de onoare de către Royal Albert Hall și Royal Philharmonic Orchestra. Invitația la Royal Albert Hall coincide cu ziua de naștere a Principelui Radu.

În cursul vizitei în Anglia, Principesa Margareta și Principele Radu vor petrece o zi la Windsor. De asemenea, vor avea întâlniri cu personalități legate de activitatea Fundației Principesa Margareta a României și a Casei Regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel