Principesa Margareta, prezentă la aniversarea de 10 ani a Băncii de Alimente
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 27 noi 2019, 10:02
WhatsApp
Principesa Margareta a fost prezentă aseară la aniversarea de zece ani a Băncii de Alimente.

"Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, președinta Crucii Roșii Române, a participat marți, 26 noiembrie 2019, la o seară găzduită de Banca Națională a României, pentru a aniversa zece ani de la crearea proiectului Banca de Alimente. A luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu.

Crucea Roșie Română consideră regretabil faptul că, în prezent, în România există zeci de mii de oameni care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană, printr-un gest simplu, poate să acorde un ajutor celor dezavantajați, care nu își pot procura singuri hrana. De zece ani încoace, prin proiectul Banca de Alimente, Crucea Roșie Română oferă ocazia de a se implica direct tuturor celor care doresc alinarea suferinței persoanelor vulnerabile", se arată pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

Invitați de rând și artă culinară

În prezența guvernatorului Băncii Naționale, academicianul Mugur Isărescu, și a doamnei Raluca Turcan, viceprim-ministru al Guvernului României, Majestatea Sa a participat la întâlnirea oficială din sala de conferințe, unde au luat cuvântul reprezentanții Băncii Naționale, ai Crucii Roșii și ai Guvernului. Au onorat cu prezența reprezentanți ai unor importante companii și organizații din Capitală, precum și ambasadorii Marii Britanii, Elveției și Turciei acreditați la București.

În a doua parte a serii, participanții au venit în Sala de Marmură, unde maestrul în arta culinară Radu Ionescu a prezentat meniul pregătit de el pentru evenimentul dedicat aniversării a 10 ani de la debutul proiectului "Banca de Alimente". Tânărul maestru culinar a pregătit tot meniul folosind alimentele de bază, greu perisabile, care sunt colectate de Crucea Roșie pentru pachetele destinate familiilor aflate în nevoie", se mai arată în postare.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) onNov 26, 2019 at 10:46pm PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?