Principala victimă colaterală în războiul Iohannis-Ponta
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Vineri, la ora 13, președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta să demisioneze. Declarațiile ulterioare au fost extrem de dure, culminând cu poziția exprimată după ședința CSAT.

Rezultatul războiului dintre Palate depinde de mai mulți factori: matematica parlamentară, reacțiile partenerilor externi, reacția electoratului, atât cea măsurată de sondaje, cât și cea exprimată în stradă.

Un lucru mi se pare cert: conflictul are o victimă colaterală. În timpul ”coabitării de catifea”, cum a numit-o Cristian Pârvulescu, Traian Băsescu se legitima prin criticile lansate la adresa lui Victor Ponta.

Odată ce Klaus Iohannis a pornit lupta cu premierul, Traian Băsescu ajunge ca în bancul cu furnica. Întrebată unde aleargă, furnica răspunde: s-a ciocnit elefantul cu rinocerul. Și tu unde te grăbești? Mă duc să donez sânge!

P.S.

De la începutul crizei, Traian Băsescu a avut două reacții publice. Una în care îi cere lui Victor Ponta să demisioneze, alta despre problemele vilei din Gogol. Dacă au mai fost și altele, presa le-a ignorat cu desăvârșire.

PMP-ul a strâns mai puțini oameni la un miting decât au ieșit cu o zi înainte, în Piața Victoriei, fără mobilizare de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel