Prințul Philip, soțul Reginei Elibabeta, spitalizat
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Prințul Philip, soțul în vârstă de 96 de ani al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost spitalizat marți seară, "preventiv", din cauza unei infecții, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham, citat de AFP.

Într-o perioadă în care regina se pregătește să pronunțe tradiționalul discurs ce marchează deschiderea noii sesiuni a Parlamentului, prințul Philip a fost internat la spitalul King Edward VII din Londra, "noaptea trecută, pentru a fi tratat contra unei infecții asociate cu o patologie preexistentă", a anunțat un purtător de cuvânt al palatului regal.

"Prințul Philip are moralul bun și este dezamăgit că va lipsi de la ceremonia de deschidere a Parlamentului și la cursele de cai Royal Ascot", a precizat aceeași sursă.

Prințul Charles, fiul cel mare al suveranei și moștenitor al tronului britanic, o va însoți pe regină în Parlament. "Regina este informată constant (în legătură cu starea de sănătate a soțului ei, n.r.) și va asista la cursele de la Royal Ascot, așa cum era prevăzut, în această după-amiază", a adăugat același purtător de cuvânt.

Prințul Philip a anunțat la începutul lunii mai că se va retrage din activitate în toamna acestui an, reducându-și programul de lucru, dar continuând să participe din când în când la anumite evenimente publice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel