Prinși la vamă cu 240 de kg de hașiș, ascuns în cutii de suc
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Canabis
Canabis
Vama marocană a anunţat marţi că a confiscat în portul Casablanca 240 kg de răşină de canabis (haşiş) ascunse în cutii de suc de portocale şi ''destinate exportului'', relatează AFP. 

Într-un comunicat difuzat de presa locală, Administraţia marocană a vămilor a menţionat că o încărcătură de 720 de cartoane (conţinând fiecare) 12 cutii de suc de portocale a stârnit bănuieli.

După verificare, agenţii săi au găsit 240 de kg de răşină de canabis sub formă de cărămizi ambalate în plastic şi folie de aluminiu, şi ascunse cu grijă în interiorul unor cutii de suc de portocale ale unei mărci locale.

Maroc, cel mai mare exportator de canabis


Potrivit Biroului ONU de luptă împotriva drogurilor (UNODC), Marocul este primul mare producător mondial şi unul dintre principalii exportatori din lume de răşină de canabis, destinată în principal Europei.

Aproape 50.000 de hectare de teren agricol sunt consacrate acestei culturi, mai ales în regiunea Rif (nord), afirma în 2015 Organizaţia internaţională de control al stupefiantelor (OICS), precizând că cifra este în scădere datorită eforturilor autorităţilor marocane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel