Data actualizării:
Data publicării:

Primul stat din SUA care a interzis total aplicația Tik Tok. Amenzi de 10 mii de USD pe zi

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Statul Montana din SUA a devenit primul stat care interzice total aplicația de partajare video, Tik Tok, pe dispozitivele personale.

Prin noua lege impusă de statul Montana, magazinelor de aplicații li se interzice să pună la dispoziția utilizatorilor spre descărcare aplicația chineză TikTok, însă nu îi împiedică pe cei care o au deja instalată să o folosească, astfel Statul Montana devenind primul stat din lume care interzice în totalitate utilizarea platformei de socializare chineză, potrivit Sky News.

Altfel spus, noua lege interzice descărcările de TikTok în stat, iar cei care nu o vor respecta vor fi pasibili de o amendă în valoare de 10.000 USD. Amenda va fi calculată pentru fiecare zi în care magazinul de aplicații oferă posibilitatea utilizatorilor de a descărca aplicația Tik Tok.  Sancțiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.

Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și se așteaptă să fie contestată legal.

Brooke Oberwetter, un purtător de cuvânt al TikTok, a susținut că legea încalcă Drepturile Omului din Primul Amendament și este ilegală.

Aplicația TikTok, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance, a fost supusă unei analize intense din cauza temerilor că ar putea transmite datele utilizatorilor către Guvernul chinez sau ar putea promova propaganda și dezinformarea pro-Beijing pe platformă.

În martie, directorul executiv al TikTok a încercat să asigure Congresul SUA că compania-mamă a aplicației nu este ”un agent” al Beijingului și nu prezintă niciun risc pentru securitatea națională.

Citește și: 

Chinezii de la Tik Tok au primit un ultimatum de la administrația Biden: Ori vând aplicația, ori se vor confrunta cu interdicția americană

Administrația Biden a amenințat că va interzice TikTok din Statele Unite, cu excepția cazului în care proprietarii chinezi ai aplicației sunt de acord să-și cedeze partea lor din platforma de socializare.... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel