Primul sens giratoriu suspendat din România. Când va fi inaugurat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În România s-ar putea circula în curând pe primul sens giratoriu suspendat, ce va fi inaugurat in judetul Prahova.

Lucrările sunt la acest moment finalizate în proporţie de 90%, astfel încât, şoferii ar putea circula pe noul pasaj la mijlocul acestei primăveri, potrivit b1.ro.

În acest moment lucrările sunt realizate în proporţie de 90%. Considerat a fi primul pasaj suprateran din România de o asemenea anvergură, giratoriul suspendat ar urma să fie inaugurat pe DN 1B, la ieșirea din Ploiești spre localitatea Păulești.

Noul pasaj aflat în judeţul Prahova ar urma să fie dat în folosință în mai puţin de 2 luni, pentru a decongestiona traficul in zona de nord a orasului Ploiesti. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi va costa în jur de 79 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Prahova a contribuit cu 3 milioane de lei la finanţarea acestei construcţii.

Având în vedere că limita obligatorie pentru finalizarea lucrării era sfârșitul lunii iunie 2016, autorităţile ar putea da pasajul în folosinţă încă de la începutul lui aprilie. Pentru reabilitările de poduri şi pasaje pentru drumuri naţionale, CNADNR va aloca 145,1 milioane lei în 2016. Anul acesta, bugetul total pentru infrastructură este de 4,23 miliarde lei din care 1,7 miliarde lei sunt pentru construcţia de autostrăzi, iar aproape 950 de milioane lei pentru reabilitarea drumurilor naţionale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel