Primul semn de CRIZĂ: INVERSIUNE a curbei randamentelor. Wall Street a deschis pe roșu
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Semnul de care toți se temeau a înghețat astăzi Wall Street. Un fenomen, cunoscut ca "inversiune a curbei randamentelor", s-a produs astăzi, 14 august 2019. A fost primul semn de recesiune în ultimele șapte crize. 

Wall Street a deschis pe roșu miercuri.

Inversiunea curbei randamentelor, semnul prevestitor al ultimelor șapte crize

Randamentul obligațiunilor Trezoreriei americane pe 10 ani a trecut temporar sub cel al randamentului pe doi ani. Fenomenul, cunoscut sub numele de "inversiune a curbei randamentelor", reflectă diferența dintre randamentele acordate de statul american investitorilor care mizează pe datoria pe termen scurt sau lung. Deosebit de temut de piețele financiare, este, în general, indicatorul care apare înaintea unei recesiuni. O astfel de inversiune a apărut înaintea ultimelor șapte recesiuni, potrivit marketwatch.com. 

Inversiunea s-a produs în jurul orei 11,40 GMT, când randamentul pe 10 ani a coborât puțin sub cel pe 2 ani, în jur de 1,62%. Randamentul pe 10 ani era 1,60% în jurul orei 14,45 GMT iar cel pe 2 ani 1,59%.  Randamentul obligațiunilor pe 30 de ani a atins un minim istoric, 2,0139%, în jurul orei 11,50 GMT

"Pentru moment, actorii burselor pariază mai mult pe o încetinire economică decât pe o recesiune. Dar, dacă scăderile puternice vor continua pe piața acțiunilor, acest lucru ar putea fi un indicator clar al unei recesiuni. Istoric, piața acțiunilor a înregistrat cele mai proaste ședințe în cele șase luni care au precedat o recesiune", a afirmat Liz Ann Sonders de la Charles Schwab, potrivit hotnews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel