Primul parc atletic din România, după modelul Danemarcei. Unde se construiește și cât a costat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Bacau.net Facebook
foto: Bacau.net Facebook
Un oraș din România se pregătește să inaugureze primul parc atletic din țară. Acest proiect, unic în România, este inspirat după modelul nordicilor.

Un parc dedicat activităților sportive, în special alergării, va fi amenajat în orașul Bacău, pe strada General Ștefan Gușe, nr. 2. Parcul se întinde pe o suprafață de patru hectare și își propune să ofere o experiență similară cu cea a parcului din Odense, Danemarca.

Cu câteva luni în urmă, Consiliul Județean local din Bacău a scos la licitație execuția proiectului. Valoarea totală e estimată la 14,5 milioane de euro. Numele parcului e momentan în dezbateri, inițiatorii se gândesc să poarte numele marii atlete Doina Melinte, scrie bacau.net.

Ce vom putea face aici

În cadrul acestui parc atletic se vor putea efectua diverse activități precum alergarea, săriturile și diferite tipuri de aruncări. De asemenea, va fi amenajată o pistă de atletism în pantă, având o lungime de 309 metri. Printre facilități se numără și o pistă de pumptrack, o zonă dedicată aruncării ciocanului și un mic lac de agrement.

În plus, în următoarele luni, se va construi și o pistă circulară de alergare, care va avea o lungime de 400 de metri. Parcul va include și piste pentru ciclism și spații destinate jocurilor în echipă. De asemenea, va fi prevăzut cu facilități precum vestiare, grupuri sanitare, spații de depozitare, spații multifuncționale și birouri administrative.

”Proiectul include amenajarea infrastructurii pentru o multitudine de activități sportive (diferite tipuri de instalații și echipamente de atletism: sărituri, diferite tipuri de aruncări, diferite tipuri de alergare și zonă amenajată pentru ciclism, terenuri pentru jocurile de echipă).

Tot în acest complex parc vor fi realizate și construcții destinate activităților complementare sportului (vestiare, grupuri sanitare, spatii administrative, spații de depozitare, spații multifuncționale”, se arată în descrierea proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel