Primul oraș din lume care interzice reclamele la carne
Un oraș din Țările de Jos interzice reclamele la carne.
Un oraș olandez va deveni primul din lume care va interzice reclamele pentru carne în spațiile publice, într-un efort de a reduce consumul și emisiile de gaze cu efect de seră. Haarlem, care se află la vest de Amsterdam și are o populație de aproximativ 160.000 de locuitori, va adopta interdicția din 2024, după ce carnea a fost adăugată pe o listă de produse care contribuie la criza climatică.
Reclamele nu vor fi permise în autobuzele, refugiile și ecranele de publicitate din Haarlem aflate în spațiile publice, iar acest lucru a provocat plângeri din partea sectorului cărnii că municipalitatea „merge prea departe în a spune oamenilor ce este mai bine pentru ei”.
Studii recente sugerează că producția mondială de alimente este responsabilă pentru o treime din toate emisiile de încălzire a planetei.
Pădurile care absorb dioxid de carbon sunt tăiate pentru pășunatul animalelor, în timp ce îngrășămintele folosite pentru creșterea hranei lor sunt bogate în azot, care poate contribui la poluarea aerului și a apei, la schimbările climatice și la epuizarea stratului de ozon. De asemenea, animalele produc cantități mari de metan, un puternic gaz cu efect de seră.
Ziggy Klazes, un consilier al partidului GroenLinks, care a redactat moțiunea de interzicere a publicității pentru carne, a spus că nu știa că orașul va fi primul din lume care va aplica o astfel de politică atunci când a propus-o.
Ea a declarat pentru postul de radio Haarlem105: „Nu ne referim la ceea ce coc și prăjesc oamenii în propria lor bucătărie; dacă oamenii vor să continue să mănânce carne, bine... Desigur, există o mulțime de oameni care consideră decizia scandaloasă, dar există și mulți oameni care cred că este în regulă. Este un semnal și ar fi frumos dacă ar fi preluat la nivel național. Există multe grupuri de GroenLinks care cred că este o idee bună și doresc să o încerce.”, a spus ea.
Interdicția acoperă și zborurile aeriene, combustibilii fosili și mașinile care funcționează cu combustibili fosili. Interdicția este amânată până în 2024 din cauza contractelor existente cu diversele companii, scrie The Guardian.
Războiul din Ucraina a provocat foamete în Africa, s-a consemnat oficial în Declarația de la Tunis
Războiul din Ucraina a provocat foamete în Africa, s-a consemnat oficial în Declarația de la Tunis, în urma Conferinței Internaţională Tokyo pentru Dezvoltarea Africii, încheiată duminică în Tunisia
Liderii din Japonia şi Africa participanţi la TICAD - a opta Conferinţă Internaţională Tokyo pentru Dezvoltarea Africii, încheiată duminică în Tunisia - au consemnat în Declaraţia de la Tunis că războiul declanşat de Rusia în Ucraina a provocat o criză alimentară pe continentul african, transmite Kyodo.
"Subliniem cu profundă îngrijorare impactul socio-economic negativ al acestei crize (din Ucraina - n. red.), care a provocat insecuritate alimentară în Africa, într-un context dificil", arată documentul (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News