Primul lucru pe care l-a zis Orban după consultările cu Iohannis pentru formarea Guvernului / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Ludovic Orban (PNL) a făcut, luni, 14 decembrie, primele declarații după consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier, în condițiile în care negocierile dintre partidele de dreapta s-au blocat duminică.

Președintele Klaus Iohannis a invitat, luni, la Palatul Cotroceni, președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru, potrivit Administrației Prezidențiale.

Rămâneți pe DCNEWS.RO, pentru primele declarații ale fostului premier Ludovic Orban după consultările cu președintele Klaus Iohannis. 

UPDATE: Declarații Ludovic Orban

„I-am prezentat poziția de principiu a PNL. Partidul rămâne consecvent! Formarea unui Guvern de centru-dreapta, posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, grupul minorităților. (...) Propunerea pentru funcția de premier e în persoana domnului Cîțu. Președinția Camerei Deputaților să fie deținută de președintele PNL”, a zis, luni, după consultări, Ludovic Orban. „L-am informat de dorința noastră de a continua aceste negocieri”, a subliniat Ludovic Orban.

„Domnul președinte cunoaște foarte bine Constituția, sunt convins că va formula propunerea de premier în momentul constituțional potrivit”, a mai zis acesta. 

Cu privire la PSD, a spus că „a ținut în loc România”, „nu merită să dețină nicio părticică de putere în România”.

„PNL e în această posibilă majoritate pe care ne-o dorim. PNL e un partener puternic, are un program de guvernare, are capacitatea de a guverna”, a subliniat președintele partidului. 

„Sunt țări în care au durat negocierile o lună de zile. Noi nu ne dorim așa ceva”, a adăugat Orban. „Discuțiile vor continua”, a punctat acesta.

„Am convenit cu partenerii de discuții ca, pe perioada negocierilor, să nu dăm puncte de vedere individuale”, a amintit Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel