Primul deces confirmat de pe feribotul cuprins de flăcări în apropiere de Corfu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Fotografie creată de Irina Anastasiu, de la Pexels
Fotografie creată de Irina Anastasiu, de la Pexels
 Pompierii greci au recuperat cadavrul unui pasager dat dispărut de pe feribotul care a fost cuprins vineri de flăcări în apropierea insulei Corfu.

Potrivit Reuters, bărbatul mort a fost găsit duminică în cabina unui camion din cala navei. Acesta a suferit arsuri grave, a declarat un oficial al pompierilor. Acesta este primul deces după ce vineri salvatorii au reușit să scoată în siguranță cel puțin 281 din cei 292 de pasageri și membri ai echipajului.

Duminică dimineața, un bărbat de 20 de ani a fost găsit în viață după ce a reușit să urce pe puntea feribotului. Feribotul italian care transporta peste 290 de pasageri și membri ai echipajului, precum și peste 180 de mașini, a luat foc vineri, la trei ore după ce a părăsit portul Igoumenitsa din nord-vestul Greciei, cu destinația Brindisi, Italia, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Supraviețuitor găsit pe un feribot care arde de trei zile

Un bărbat a fost găsit duminică în viață pe un feribot care arde de vineri, în largul coastelor Greciei. Alte 11 persoane sunt date dispărute. Un purtător de cuvânt al pazei de coastă a declarat pentru Associated Press că bărbatul, din Belarus, a fost găsit pe puntea feribotului în stare aparent bună.

„Faptul că acest bărbat a reușit, în ciuda condițiilor nefavorabile, să iasă pe punte și să alerteze paza de coastă ne dă speranța că ar putea exista și alți (supraviețuitori)”, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Nikos Alexiou, pentru postul de stat ERT.

Supraviețuitorul salvat, un bărbat în vârstă de 20 de ani, este șoferul unui camion cu numere de înmatriculare lituaniene. Acesta le-a spus salvatorilor că a auzit alte voci sub punte. El a fost dus la spital pentru a fi examinat.

Feribotul italian care transporta peste 290 de pasageri și membri ai echipajului, precum și peste 180 de mașini, a luat foc vineri, la trei ore după ce a părăsit portul Igoumenitsa din nord-vestul Greciei, cu destinația Brindisi, Italia.

Autoritățile au evacuat aproximativ 280 de oameni pe insula Corfu din apropiere. Sâmbătă au mai fost salvate două persoane, un migrant și un șofer bulgar.

Intervenția salvatorilor este îngreunată de faptul că în unele zone ale navei sunt încă temperaturi foarte mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel