Data publicării:

Primul caz de infectare cu virusul West Nile în Galați. Anunțul Primăriei

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @koldunova_anna
FOTO: Freepik @koldunova_anna
Primăria Municipiului Galați a transmis recomandările DSP după apariția primului caz de infectare cu virusul West Nile în oraș.

”Având în vedere confirmarea la nivelul municipiului Galați a unui caz de infecție cu virusul West Nile, Primăria municipiului Galați transmite recomandările Direcției de Sănătate Publică Galați pentru populație.

Astfel, pentru protejarea împotriva infectării cu virusul West Nile, o boală infecțioasă ce se transmite prin înțepătura de țânțar, se recomandă:

- purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;- utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;

- împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă (cu plase de protecție la ferestre și uși);

- utilizarea de substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;

- dezinsecție generală.

În context, menționăm că în perioada 21 – 25 august 2023 s-a derulat a cincea etapă de dezinsecție în întreg orașul, inclusiv în parcuri și locuri de joacă pentru copii”, se aratî într-un comunicat al municipalității.

Luna aceasta a fost confirmat primul caz de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi, la o femeie în vârstă de 57 de ani, din mediul rural.

”Boala a fost confirmată prin examen clinic şi examen de laborator. Pacienta a fost externată, starea ei de sănătate este bună”, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, citată de Agerpres.

De la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecțiuni (6 iunie), potrivit INSP, au fost înregistrate trei decese în urma infecţiei cu virusul West Nile - în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Prahova şi încă unul ”probabil” în Dolj.

Citește și: Dr. Tudor Ciuhodaru, avertisment privind înţepăturile de ţânţari. Europa este în alertă maximă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel