Primii pasageri privați care vor ajunge în spațiu. 4 bilete au costat 55 de milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Primii pasageri privați care vor ajunge în spațiu. 4 bilete au costat 55 de milioane de dolari
Primii pasageri privați care vor ajunge în spațiu. 4 bilete au costat 55 de milioane de dolari
Cei patru pasageri care urmează să se îmbarce în primul zbor privat în spațiu au fost anunțați, locurile lor fiind plătite cu 55 de milioane de dolari.  

Fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria va conduce prima misiune în spațiu cu echipaj privat, alături de membrii plătitori ai echipajului Larry Connor, Mark Pathy și Eytan Stibbe, scrie digi24.ro. Vor călători anul viitor pe Stația Spațială Internațională cu racheta SpaceX Falcon 9, ca urmare a unei colaborări între compania lui Elon Musk și Axiom Space, care coordonează misiunea, potrivit anunțului Axiom Space.

În primul său interviu după ce a fost desemnat să comande Ax-1, Lopez-Alegria a declarat pentru collectSPACE: „Sunt atât de recunoscător pentru această oportunitate. Pare un dar de la Dumnezeu și vreau să mă bucur de el”. După lansarea de la Cape Canaveral în Florida, grupul va călători între una și două zile pentru a ajunge la Stația Spațială Internațională, unde va petrece opt zile.

Larry Connor, primul astronaut NASA care se întoarce pe Stația Spațială

 

Misiunea îl include pe primul astronaut NASA care se va întoarce pe Stația Spațială Internațională, Larry Connor, în vârstă de 71 de ani, care va deveni a doua cea mai în vârstă persoană care va zbura în spațiu, după John Glenn care avea 77 de ani în 1998, când a mers în spațiu.

Connor a spus: „Cred că spațiul este ultima mare frontieră. Sunt încântat și onorat să fac parte din această misiune istorică.” Connor, care a făcut bani cu echipamente informatice, în anii '80 și '90, va servi drept pilot sub comanda lui Lopez-Alegria, devenind primul pilot astronaut într-o misiune privată în spațiu.

Mark Pathy, în vârstă de 51 de ani, este directorul executiv al firmei de investiții canadiene Mavrik Corp și va deveni al 11-lea canadian care zboară în spațiu.

Eytan Stibbe, un om de afaceri în vârstă de 63 de ani și fost pilot de vânătoare al forțelor aeriene israeliene, va deveni, de asemenea, al doilea israelian care a ajuns în spațiu. El este mai mult decât conștient de riscurile călătoriilor spațiale, după moartea prietenului apropiat Ilan Ramon, primul astronaut din Israel. Ilan Ramon a murit când naveta spațială Columbia a explodat, în 2003. Stibbe a declarat pentru Washington Post: „Evident, există o anumită teamă... Sunt conștient de riscuri".

Directorul executiv al Axiom, Michael Suffredini, a declarat că zborul este un „pas important pentru cucerirea Universului. Acești tipi sunt toți foarte implicați și o fac și pentru a îmbunătăți experiența țărilor lor”, a mai spus el.

SpaceX și Axoim programaseră inițial pentru ianuarie anul curent acest zbor, însă a fost amânat pentru ianuarie 2022, informează Publika.md.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel