S-a ales praful! Primetime Emmy Awards 2020, un nou minim istoric de privitori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Premiile Emmy
Premiile Emmy
Audienţa TV a ceremoniei virtuale a Primetime Emmy Awards a scăzut la un nou minim istoric de 6,1 milioane de privitori, potrivit datelor comunicate luni de compania de televiziune americană ABC, deţinută de Walt Disney Co, informează Reuters. 

La ediţia de anul trecut, circa 6,9 milioane de telespectatori au urmărit gala premiilor Emmy, transmisă de reţeaua de televiziune Fox. Audienţele ceremoniilor de decernare a premiilor au scăzut constant în ultimii ani. Cea mai mare cifră de audienţă în ultimii ani pentru o gală Emmy, cele mai prestigioase distincţii din domeniul televiziunii, a ajuns la 17,7 milioane de privitori în 2013.

Transmisiunea de anul acesta s-a confruntat cu numeroase provocări

Ceremonia, care a durat trei ore, s-a desfăşurat în absenţa covorului roşu şi fără public din cauza pandemiei de coronavirus fiind totodată concurată de un meci din National Football League (NFL) şi de un meci de baraj din National Basketball Association (NBA). Show-ul, supranumit PandEmmys, a fost prezentat de Jimmy Kimmel de la Staples Center din centrul Los Angeles.

Câteva celebrităţi şi o alpaca i s-au alăturat pentru prezentarea premiilor. Camerele de filmat au înregistrat la cald reacţiile câştigătorilor din locuinţele acestora sau alte amplasamente în momentul în care au fost anunţate principalele premii, acordate serialului Succession, saga unei familii din industria media, distopiei Watchmen şi serialului de comedie Schitt's Creek.

Operaţiunile tehnice s-au desfăşurat fără probleme, a precizat producătorul Reginald Hudlin, adăugând că, în opinia sa, emisiunea a abordat într-un mod corespunzător pandemia, şomajul şi alte teme de actualitate, în parte întrucât unii dintre câştigători au fost anunţaţi de lucrători din linia întâi.

Cea mai mare provocare şi partea în care cred că am înregistrat un succes a fost tonul, a spus Hudlin în cadrul unei transmisiuni găzduite de casa de avocatură Fox Rothschild. Am ştiut că trebuie să încorporăm acea realitate. Unii critici de televiziune au lăudat ceremonia pentru felul în care s-a adaptat limitărilor şi pentru maniera în care a experimentat cu formatul tradiţional.

Nu a fost uşor ceea ce a făcut Academia de Televiziune, a scris criticul de televiziune al Los Angeles Times Robert Lloyd. Nu ştiu dacă s-ar fi putut face mai bine. Mike Hale, de la New York Times, a spus însă că producătorii au menţinut părţile învechite ale transmisiunilor ceremoniilor de la Hollywood.

În loc să anime procedurile, a scris Hale amestecul de fragmente înregistrate, discursuri de acceptare transmise de la distanţă şi apariţiile solo ale invitaţiilor pe scena de la Staples îşi trezesc nostalgii pentru atmosfera înghesuită şi ocazionalele defecţiuni din timpul formatului tradiţional de transmisiunea a premiilor', notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel