Primele taxiuri zburătoare ar putea să apară în doi ani în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Departamentul pentru Transporturi din Marea Britanie ia în calcul taxiurile zburătoare fără piloți.  

Departamentul pentru Transporturi din Marea Britanie a publicat Planul de acțiune privind viitorul zborului, care propune, de asemenea, zborul taxiurilor fără piloți la bord până în 2030.

De asemenea, a prezis utilizarea regulată a dronelor de luptă împotriva criminalității și a livrărilor de asistență medicală critică până la sfârșitul deceniului.

Potrivit Departamentului, "foaia de parcurs" - sau mai exact planul de zbor - ar însemna adoptarea unei tehnologii "cândva limitate la domeniul SF", iar tehnologia dronelor ar urma să stimuleze economia țării cu 45 de miliarde de lire sterline până în 2030.

Ministrul aviației și tehnologiei, Anthony Browne, a declarat: "Tehnologia de ultimă generație a bateriilor va revoluționa transportul așa cum îl cunoaștem - acest plan se va asigura că dispunem de infrastructura și de reglementările necesare pentru a face din aceasta o realitate".

"De la taxiurile zburătoare la dronele pentru serviciile de urgență, ne asigurăm că Regatul Unit se află în fruntea acestei schimbări dramatice în domeniul transporturilor, îmbunătățind viața oamenilor și stimulând economia", a mai spus acesta.

Planurile urmăresc să se bazeze pe tehnologia dronelor

De cealaltă parte a Atlanticului, primarul orașului New York, Eric Adams, a dezvăluit în noiembrie anul trecut un plan similar de a utiliza taxiuri aeriene electrice până în 2025/26 pentru a transporta oamenii către și de la aeroporturile din oraș.

Propunerile ar permite dronelor să zboare astfel încât acest sector să se poată dezvolta fără a limita cerul pentru alte aeronave.

De asemenea, ele vizează revigorarea aerodromurilor mai mici prin stabilirea modului în care acestea pot funcționa ca vertiporturi pentru aeronavele electrice care decolează vertical (cunoscute sub numele de aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală sau eVTOL).

Planurile urmăresc să se bazeze pe utilizările actuale ale tehnologiei dronelor, cum ar fi utilizarea de către poliția din West Midlands pentru combaterea infracțiunilor violente și a comportamentului antisocial.

În NHS, furnizorul de servicii cu drone Skyfarer a încheiat un parteneriat cu University Hospitals Coventry and Warwickshire NHS Trust și Medical Logistics UK pentru a testa dronele în vederea livrării de implanturi chirurgicale și medicamente între locații, reducând timpii de livrare cu până la 70%, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel