Data actualizării:
Data publicării:

Primele rezultate în cazul morții patroanei inculpate în dosarul Colectiv. De ce a murit Daniela Niță

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rezultatele preliminare ale necropsiei în cazul morții patroanei inculpate în dosarul Colectiv
Rezultatele preliminare ale necropsiei în cazul morții patroanei inculpate în dosarul Colectiv

Au apărut primele informații despre rezultatele preliminare ale necropsiei în cazul morții patroanei inculpate în dosarul Colectiv, Daniela Niță.

Este anchetă de amploare după moartea suspectă a patroanei firmei de artificii, inculpată în dosarul Colectiv. Femeia primise cea mai mare condamnare în acest dosar. Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, rezultatele preliminare ale necropsiei arată că Daniela Niță a suferit un stop cardio-respirator.

Rezultatelor necropsiei ridicate de la INML de rudele patroanei firmei de artificii inculpate de dosarul Colectiv par să arate că aceasta ar fi murit în somn, în urma unui stop cardio-respirator. Decesul, spun sursele citate, ar fi survenit în urmă cu 3 zile. 

Când a fost găsită șefa firmei pirotehnice

Daniela Niță, acționar și administrator al firmei care a organizat show-ul pirotehnic din noaptea tragediei din Clubul Colectiv, ar fi fost găsită moartă în propria locuință, în data de 16 august. Alerta a fost dată de rudele femeii, pentru că de câteva zile nu mai răspundea nici la telefon, nici la mesaje, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus. Aceleași surse spun că anchetatorii nu au găsit urme de violență pe corpul femeii. 

Daniela Niță aștepta pronunțarea definitivă a judecătorilor în proces, după ce primise cea mai mare condamnare din dosar (12 ani si 8 luni).

Niță Cristian Mihai şi Niță Daniela Ioana au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, 64 de oameni au murit, iar o parte din supraviețuitori au rămas mutilați pe viață și au nevoie de îngrijiri medicale. 

Curtea de Apel București a stabilit următorul termen pe 22 septembrie

După cinci ani procese, justiţia din România nu a dat încă un verdict definitiv în cazul incendiului din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia au murit 65 de oameni. Primele condamnări s-au pronunţat în decembrie 2019, când Tribunalul Bucureşti a decis următoarele pedepse:

Cristian Popescu-Piedone (fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5) - 8 ani şi 6 luni de închisoare;
Alin George Anastasescu (patron Colectiv): 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
Costin Mincu (patron Colectiv): 11 ani şi 8 luni de închisoare;
Cătălin Paul Gancea (patron Colectiv): 11 ani şi 8 luni de închisoare;
Antonina Radu (pompier ISU): 9 ani şi 2 luni de închisoare;
George-Petrică Matei (pompier ISU): 9 ani şi 2 luni de închisoare;
Aurelia Iofciu (angajată Primărie Sector 4): 8 ani de închisoare;
Luminiţa Larisa Ganea (consilier superior Primărie Sector 4): 7 ani de închisoare;
Sandra Ramona Moţoc (referent superior Primărie Sector 4): 3 ani de închisoare cu suspendare
Daniela Ioana Niţă (patron firmă de artificii): 12 ani şi 8 luni de închisoare;
Cristian Mihai Niţă (patron firmă de artificii): 3 ani şi 6 luni de închisoare;
Viorel Zaharia – pirotehnist - 9 ani şi 8 luni de închisoare;
Marian Moise – pirotehnist - 10 ani de închisoare;
Clubul Colectiv SRL – 470 de zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 de lei pentru ziua de amendă şi confiscarea sumei de 62.298 de lei Golden Ideas Fireworks Artists SRL – 470 de zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 de lei pentru ziua de amendă SC Noran Prompt Serv SRL – confiscarea sumei de 147.133 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel