Data publicării:

Primele imagini din serialul „Django”, filmat în România, la vulcanul de la Racoș / FOTO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Cultura
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava

Au apărut primele imagini din serialul „Django”, filmat la vulcanul de la Racoș.

Primele imagini din serialul de televiziune „Django”, filmat în România, cu Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Nicholas Pinnock şi Lisa Vicari în distribuţie, au fost prezentate în exclusivitate de Variety.

Filmat în Racoş, Bucureşti şi Delta Dunării, cu sprijinul guvernului, „Django”, care va avea pentru început zece episoade, ar urma să fie lansat în toamna anului 2022, după cum povestea în urmă cu câteva luni producătorul executiv Olivier Bibas, pe platouri.

Acţiunea are loc în a doua jumătate a anilor 1800, în America. New Babylon este un oraş utopic, divers din punct de vedere rasial, confesional şi al orientărilor sexuale, „un oraş liber”, după cum au spus producătorii. Locuitorii sunt sclavi fugiţi şi europeni.

Imediat după Războiul Civil, au existat câteva aşezări de acest gen, pornite din ideea de a întemeia o nouă ţară.

Buget de 40 de milioane de euro

„Django”, bazat pe westernul spaghetti al lui Franco Nero a fost creat şi scris de Leonardo Fasoli („Gomorrah the Series”, „ZeroZeroZero”) şi Maddalena Ravagli („Gomorrah the Series”, „ZeroZeroZero”).

Bugetul producţiei este de peste 40 de milioane de euro, iar din total în România vor fi cheltuiţi în jur de 16 milioane de euro.

Serialul este o producţie Canal+ şi Sky Studios realizată de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal şi Frame Film (România), scrie BizBrașov.

EXCLUSIV  Minunile de la Vulcanul Racoș. Peisajul marțian din centrul României

 

Te-ai gândit vreodată că pe teritoriul României există un peisaj asemănător celui de pe planeta Marte? Sau că poți vedea modul în care lava urca spre suprafața pământului? Deși aceste lucruri par a fi greu de înțeles, ele pot fi văzute pe teritoriul țării, la mică distanță de Brașov. Vulcanul de la Racoș a erupt pentru ultima dată în perioada Cuaternarului, cea mai recentă perioadă geologică, începută acum 2,6 milioane de ani.

Peisaj marțian la mică distanță de Brașov

 

Pentru a ajunge la vulcanul stins de la Racoș, pe drumul dintre Brașov și Sighișoara, în zona localității Rupea, trebuie mers spre est, spre comuna Racoș. După ce se trece prin localitatea omonimă, se ajunge pe versantul unui deal, în fapt, versantul vulcanului de la Racoș. 

Existența unor cariere de exploatare a bazaltului și scoriei, în trecut, a scos la iveală un peisaj asemănător celor pe care revover-ul Curiosity le trimite de pe Planeta Marte. În această zonă au avut loc cele mai recente activități vulcanice de pe teritoriul României, spectaculozitatea peisajului fiind accentuată de nuanțele roșiatice și galbene ale rocilor vulcanice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel