Primarul USR din Alba Iulia vrea să evacueze șase familii de rromi dintr-un bloc social. Ciuvică: Au o cantitate de ipocrizie exagerată. Peste doi ani, se va termina cu USR
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Gabrile Pleșa
Sursa foto: Facebook Gabrile Pleșa
Gabriel Pleşa, primarul USR din Alba Iulia, ar vrea să evacueze șase familii de rromi din centrul orașului, gest care a rămas fără ecou la nivelul USR-ului care, în schimb, a criticat vehement discursul rasist al lui Viktor Orban și pasivitatea coaliției de la guvernare.

"Un pic de rasism, ceva discriminare"

"Cei de la USR au fost extrem de vehemenți în a critica declarațiile lui Viktor Orban și așa-zisa pasivitate a coaliției de la guvernare. Sigur, rasismul trebuie combătut. Orice fel de astfel de derapaj trebuie sancționat. Dar uite că nu spune nimeni nimic despre acţiunea primarului USR din Alba Iulia, care vrea să evacueze şase familii dintr-o minoritate care stăteau într-un bloc social în oraş, cu o chestie faraonică. Voia să demoleze acel bloc să construiască o parcare. Bugetul oraşului pe doi ani este mâncat de acest proiect. S-a agitat puţin un ONG sau altul pe tema asta.

Le ia apartamentul în care stau şi le da o compensaţie de 6000 de euro. Insuficientă pentru a cumpăra fie şi o tonetă, fie şi o rulotă, nu mai vorbim de o căsuţă. În ecuaţia asta intră un pic de rasism, ceva discriminare. În sensul că vrea să evacueze din centru acea mini-comunitate. Ați auzit ceva de la USR, vreo plângere?", a spus jurnalistul Val Vâlcu, în emisiunea Miercurea Neagră de la DCNews TV.

"Păi, primarul nu este USR-ist?", a întrebat Mugur Ciuvică.

"Este USR-ist, dar ei au spus că şi când greşesc îşi critică reprezentanţii. Eu văd o strategie în acest tir concentrat şi pe UDMR, şi pe alte...", a spus Val Vâlcu.

"Peste doi ani o să se cam termine cu USR-ul"

Cei de la USR au o cantitate de ipocrizie exagerată, depăşesc toate standardele. Ce aţi prezentat este un exemplu. Exemple care sar puternic în ochi sunt cele legate de corupţie şi de manevre cu bani publici. (...) În afară de faptul că noi mai comentăm aşa, USR-iștii merg înainte. Tot jaful pe care au început să îl fac în mare parte l-au plănuit, dar puţin au reuşit să facă pentru că i-a scos Iohannis de la guvernare în Ministerul Sănătăţii. Iarăşi, este un exemplu foarte bun în sensul ăsta.

Dar oamenii merg mai departe, nu sunt atinşi nici cu o floare de autorităţile statului şi râd în continuare de oameni. Este adevărat că se duc în cap electoral, că am văzut că sunt vai de capul lor în toate sondajele. Din fericire, zic eu, peste doi ani o să se cam termine oficial cu USR-ul, dar până atunci îşi fac de cap. Dacă nimeni nu îi sancţionează, ce să fac eu? Să mă duc la Alba Iulia să le iau apărarea minorităţilor, în fața primarului progresist, neomarxist?

Şi cetățenii ăia din Alba Iulia... Domnule or fi avut motivele lor. Au votat vreo 12 ani un băsist primar. Acum, după basist, au votat un USR-rist. Să fie sănătoşi cu primarii lor. Ce să le fac eu? Să îi trec eu strada pe ăştia din Alba Iulia?", a fost reacția lui Mugur Ciuvică.

"ONG-urile astea sunt mână în mână cu USR"

"Ideea era că aceste ONG-uri, care sunt extrem de active, nu sar în apărarea minorităţii discriminate în Alba Iulia", a punctat Val Vâlcu.

"ONG-urile sunt şi ele de o mulţime de feluri, cu o mulţime de interese. Şi eu conduc un ONG, nici eu nu sar pentru orice chestie. Dar ONG-urile astea care erau vocale pe temele astea, pe zona asta progresistă sunt mână în mână cu USR. Nu o să sară", a concluzionat Mugur Ciuvic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel