Primarul Timișoarei, așteptare de la Guvernul Dăncilă în privința vaporașelor de pe Bega
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Primarul Timișoarei speră să poată inaugura plimbările cu vaporașele pe Bega la 1 iunie. Problema a fost plasată în curtea Guvernului Dăncilă.

Nicolae Robu a anunțat că pe 1 iunie, timișorenii se vor putea plimba cu vaporașele pe Bega. Problema navigării pe canalul care străbate Timișoara pusă în discuție de aproape doi ani, de când edilul timișorean a cumpărat vapoare pe care dorea să le utilizeze ca mijloace de transport public pe apă.

„După doi ani de luptă pentru Timișoara, iată că problema vaporașelor e f.f. aproape de rezolvare! E realist să sperăm că de 1 iunie vom putea naviga din plin! Ziua de 28.05.2016 va rămâne în istoria orașului drept ziua în care, după mai bine de o jumătate de secol, pe Bega s-a navigat din nou! Din păcate, ea n-a putut marca și inițierea în oraș a transportului public pe apă, ca transport intraurban regular și de agrement. Și asta, datorită adevăratei pasiuni a noastre, a românilor, de a ne pune singuri bețe-n roate prin legile pe care ni le facem, respectiv prin modul în care înțelegem să le folosim. Ce e trist în toată această poveste este că unii semeni ai noștri -desigur, semeni după înfățișare, căci după suflet (…) ne-au acuzat continuu pe noi, încercând să intoxice masele că facem lucrurile fără cap, că am fi cumpărat prematur vaporașele, în loc să obținem mai întâi toate aprobările pt a le putea folosi" scrie Robu pe Facebook.

"Noi am implementat responsabil un proiect"

Primarul Timișoare susține că problema implementării a fost rezolvată, iar tot ce mai este necesar acum pentru ca vaporașele să funcționeze constă în acțiunea Guvernului. Ministerul Transporturilor a scos deja în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind „organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome «Administraţia Canalului Navigabil Bega» Timiș”, conform debanat.

"Acești semeni cu creier de bibilică nu iau în seamă, oricât aș explica eu, că noi a trebuit să avem vaporașele cumpărate până la 30.06.2016, ca o primă condiție să nu ni se ia cei 6 milioane de euro primiți drept premiu că am reabilitat malurile canalului -da, 6 milioane de euro!-. Noi am implementat responsabil un proiect, un proiect cu obiective și termene, cum sunt proiectele în general, nu ne-am jucat, să ne umplem timpul, de-a cumpăratul de vaporașe! Dar poate, oare, o minte de bibilică, să înțeleagă așa ceva?! Desigur că nu, mai ales când nici măcar nu-i toată bună! Ei bine, acum, urmare a demersurilor continue, pe care le-am făcut neobosit timp de mai bine de doi ani, problema birocratică ce ne-a ținut în blocaj e pe cale de a fi rezolvată. Și, prin urmare, vom bifa încă o mare realizare pt Timișoara (…) Deci, așteptați-vă, dragi prieteni, ca de 1 iunie 2018, să vă puteți plimba cu vaporașele! De 1 iunie și zi de zi în continuare”, a postat, pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel