Primarul Ploieștiului cere declararea STĂRII DE ALERTĂ din cauza gunoaielor
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 mai, 18:17
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, cere declararea stării de alertă din cauza gunoaielor şi a focarelor de infecţie.

"Incapacitatea operatorului de salubritate de a ridică deșeurile menajere de la populație, conform contractului pe care îl are cu cetățenii Ploieștiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş. De aceea, voi convoca marţi, 4 mai a.c., Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constată iminenţa amenințării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor şi vom solicită prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local.", a scris edilul pe pagina sa de Facebook. 

"Atac la sănătatea populației"

Primarul Ploieștiului a vorbit și despre premisele pentru rezilierea contractului dintre ADI şi Rosal sau cel puţin pentru aducerea unui alt operator pe durata stării de alertă.

"Neridicarea regulată a gunoiului de la platformele menajere şi de la cetăţeni, coroborat cu temperaturile ridicate, provoacă dezvoltarea focarelor de infecţie şi constituie un atac la sănătatea populaţiei din Ploieşti. Odată constatată starea de alertă în localităţile unde operatorul de salubritate nu îşi onorează contractul, va există posibilitatea că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) să rezilieze contractul cu actualul operator sau să contracteze, prin procedură de urgenţă, până la remedierea situaţiei, un alt operator. Reamintesc ploieştenilor că Primăria Ploieşti nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acest contract este manageriat şi gestionat de A.D.I., singură structură care poate lua măsuri în ceea ce priveşte acest contract.", a precizat Andrei Volosevici.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro