Primarul orașului New York îi îndeamnă pe cetățenii LGBTQ+ să părăsească Florida
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Eric Adams a lansat o campanie de publicitate ca răspuns la măsurile conservatoare ale statului republican.

2021 a fost un an record în SUA pentru legislația anti-LGBTQ: în doar 365 de zile, au fost prezentate peste 250 de proiecte de lege și cel puțin 17 au fost transformate în lege.

Printre acestea se numără și cea din Florida, care interzice predarea în școlile primare a materiilor legate de orientarea sexuală sau identitatea de gen. Nu numai atât: aceleași materii sunt interzise și copiilor mai mari, cu excepția cazului în care, se spune, sunt „potrivite vârstei sau dezvoltării”.

Scenariul de referință, așadar, trebuie să fie doar cel al sexualității heterosexuale, tot ceea ce depășește această graniță este pentru statul republican ultra-conservator să fie cenzurată, potrivit publicației Elle.

În ceea ce privește această poziție extremistă a guvernatorului Ron DeSantis și a juntei sale, numeroși psihologi pediatri și-au exprimat îngrijorarea profundă. Printre ei Laura Anderson, un psiholog pentru copii și familie din Hawaii, care se ocupă de ani de zile cu tinerii LGBTQ+ și familiile acestora:

„Legea din Floridan ar putea dăuna sănătății mintale a tinerilor LGBTQ +, care sunt deja mai predispuși să se confrunte cu hărțuirea și să încerce să se sinucidă decât copiii cisgen și heterosexuali. A face un procent din ce în ce mai mare din populație invizibil sau tabu este foarte dăunător și periculos pentru toți copiii.”

Două treimi dintre tinerii LGBTQ +, conform unui sondaj realizat de Trevor Project o organizație de intervenție și prevenire a sinuciderii pentru tinerii LGBTQ +, au declarat că dezbaterile despre legile de stat au avut un impact negativ asupra sănătății lor mintale.

„Avem guvernatori – spune Natasha Poulopoulos, psiholog pediatru din Miami – care nu au studii sau experiență în sănătatea mintală a copiilor și care impun legi care vor avea un impact teribil asupra celor mici”.

În acest mediu extrem de ostil comunității LGBTQ+, primarul orașului New York, Eric Adams, a lansat o campanie digitală menită să convingă membrii comunității LGBTQ+ din Florida să se mute acolo unde a fost adoptată deja așa-numita lege a educației pentru homosexuali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mayor Eric Adams (@nycmayor)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel