Data publicării:

Primarul Gheorghe Nichita ar fi comandat bătaia lui Daniel Oajdea

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Un fost angajat al Salubris, societate aflată în subordinea Primăriei Iaşi, povesteşte cum a rămas fără slujbă după ce ar fi refuzat un ordin al şefului Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, de a-l agresa pe deputatul de Iaşi Daniel Oajdea, opozant al primarului Gheorghe Nichita.

Gheorghe Aromânesei, un ieşean  în vârstă de 55 de ani, a lucrat ca lăcătuş-mecanic la un mamut industrial falimentat la Iaşi de capitalism. Gheorghe Aromânesei a încercat să-şi găsească un loc de muncă ani întregi, dar nu a reușit, câștigându-și existenţa din slujbe ocazionale, în special în agricultură, potrivit Adevărul.

Suporter înfocat al echipei locale de fotbal, fosta Poli Iaşi, bărbatul şi-a făcut veacul la stadionul din Copou unde s-a făcut cunoscut datorită luărilor de poziţie vocale împotriva şefilor primăriei, din cauza jocului preponderent slab al echipei. În acest context, s-a împrietenit cu Romeo Olteanu, fost viceprimar la vremea respectivă şi preşedinte al fundaţiei care intermediază la Iaşi transferul fondurilor din bugetul primăriei către echipa de fotbal.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta, atac la Gheorghe Nichita. "Mi se pare inacceptabil, urmărim persoane" 

Spre sfârşitul anului 2008, Aromânesei l-a rugat pe Olteanu să-i găsească o slujbă pe la vreo societate din subordinea primăriei. Bărbatul a fost chemat la primărie, unde a dat un „interviu" de angajare chiar cu primarul Nichita, în biroul oval al instituţiei. Din spusele lui Aromânesei, edilul PSD i-a propus un post la Poliţia Locală.

„Eu sunt bine făcut, am 170 de kile şi sunt înalt. Dar i-am spus primarului că n-am calificare pentru aşa ceva. Atunci mi-a zis: «Te angajez ca şef de formaţie la Salubris. Iei legătura cu directorul Apostol, spui că vii din partea mea, şi imediat vei fi angajat»". Timp de peste un an a lucrat liniştit la depozitul ecologic de la Ţuţora, un loc călduţ în care recunoaşte că nu făcea mai nimic. Trebuia să cântărească din când în când maşinile de gunoi care urcau pe cântar. Primea şi 1.300 de lei lunar, un salariu considerat bun la Iaşi. „Aşa e la Salubris. Toate birourile sunt pline, stau claie peste grămadă. Câte 8 angajaţi într-o cameră de 4 metri pătraţi. Numai neamuri, pile şi relaţii", adaugă Aromânesei.

Polițiștii vor întoarce spatele în momentul agresiunii

Apostol l-a mai informat succint că o să se întâlnească pe teresa unei clinici particulare din cartierul Podu Roş cu Liviu Hliboceanu, pe atunci adjunct al Poliţiei Locale Iaşi. Omul de încredere al primarului Nichita, reţinut şi el în dosarul de spionaj de la Iaşi, i-a explicat că misiunea constă în agresarea deputatului Daniel Oajdea, la vremea respectivă PDL, actual independent. Parlamentarul, un opozant vocal al edilului PSD, avea programată o întâlnire cu alegătorii din cartierele circumscripţiei în care a fost ales. Hliboceanu i-a mai spus că la faţa locului o să mai fie o „gorilă" care să-l ajute şi că cei doi poliţişti locali în uniformă vor întoarce spatele în momentul agresiunii.

Bărbatul spune că l-a refuzat categoric pe Hliboceanu, motiv pentru care în următoarea perioadă s-a confruntat cu şicane în lanţ. I-a fost scăzut salariul, i-a fost trimis un alt coleg la depozitul ecologic de la Ţuţora, care îl provoca permanent, iar în cele din urmă s-a îmbolnăvit de hernie de disc şi a trebuit să se opereze. După concediul medical de şapte luni, în august 2010, şeful Salubris, Ion Apostol, i-a comunicat că nu mai are loc de muncă, pe motiv că nu face faţă la cerinţele postului.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Nichita credea că amanta sa se iubește cu inspector antifraudă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel