Primarul Dominic Fritz (USR) a încălcat legea și a traversat trecerea de pietoni pe bicicletă / FOTO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 23 apr 2021, 13:03
WhatsApp
Primarul Dominic Fritz (USR) a încălcat legea și a traversat trecerea de pietoni pe bicicletă  /  Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Primarul Dominic Fritz (USR) a încălcat legea și a traversat trecerea de pietoni pe bicicletă / Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Dominic Fritz, edilul orașului Timișoara, a încălcat legea și riscă o amendă între 580 și 725 de lei.

În luna martie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania „Vinerea Verde”, care își propune ca „până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal”, după cum se arată pe site-ul ministerului.

Primarului Dominic Fritz, cel mai probabil, nu i-a fost greu să se adapteze, fiind știut că și înainte de a fi ales primar circula destul de mult cu bicicleta. După ce a ajuns primar, a returnat RETIM-ului celebrul Mercedes TM01PMT, iar, la nevoie, a circulat cu un autoturism Renault al primăriei. În alte situații, însă, Fritz a mai circulat și cu bicicleta, chiar și după ce s-a instalat la primărie.

Același lucru l-a făcut și pe 23 aprilie, într-o zi a campaniei „Vinerea Vere”, dar un timișorean l-a surprins încălcând legea. În fotografie se observă cum edilul, într-adevăr, circulă cu bicicleta, însă o face neregulamentar. Mai precis, pe trecerea de pietoni, Fritz nu s-a dat jos de pe șaua bicicletei pentru a circula pe lângă aceasta, așa cum ar fi trebuit, din moment ce se observă că nu există marcaje rutiere care să arate că este permisă traversarea pe bicicletă.

Articolul 161 din OUG nr. 195/2002 prevede „(1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede: (…) o) să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă”. Dacă trecerea este marcată corespunzător, se aplică prevederile articolului 160 din același OUG: „Dacă pe direcția de deplasare există o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare, conducătorii vehiculelor prevăzute la alin. (1) sunt obligați să circule numai pe această pistă. Se interzice circulația altor participanți la trafic pe pista pentru biciclete”.

Primarul Dominic Fritz riscă o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, precizează Ziua de Vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?