Data actualizării:
Data publicării:

Primarul din Urziceni, suspendat din funcția de președinte al PNL Urziceni după ce ar fi purtat negocieri cu PSD pentru a candida pe listele PSD în 2024

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Constantin Sava, primarul din Urziceni care a spus că „femeia care a născut pe asfalt nu știa de capul ei”, a fost suspendat din funcția de lider PNL.

S-a întâmplat în 2022. Primarul din Urziceni a fost suspendat din funcția de președinte al PNL Urziceni în urmă cu un an, după ce ar fi purtat negocieri cu PSD pentru a candida pe listele PSD în 2024, la alegerile locale.

De asemenea, PNL Ialomița a transmis că este inadmisibil ce s-a întâmplat la Urziceni.

„Cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni stau, categoric, sub semnul inadmisibilului. PNL Ialomița dezaprobă cu fermitate și se delimitează de astfel de comportamente degradante și de neconceput atunci când vorbim de dreptul la servicii medicale de urgență în sistemul de stat.  

Managementul și modul de acțiune în acest caz, atât din partea Primăriei Urziceni, cât și a conducerii spitalului, au fost profund incorecte. Primăria ar fi trebuit să monitorizeze cu atenție managementul Spitalului Urziceni şi să ia măsuri în consecință. 

Este important de știut că primarul municipiului Urziceni, domnul Sava, a fost suspendat din calitatea de Preşedinte al Organizației PNL Urziceni încă din februarie 2022.  

În ceea ce privește conducerea spitalului, cerem public demisia doamnei director Ianuș din toate funcțiile deținute, pentru modul defectuos în care a gestionat activitatea unității. De asemenea, menționăm ca doamna Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al PNL Ialomița.  Facem un apel pentru o anchetă serioasă și aplicarea măsurilor care se impun. Avem obligația de a garanta acces liber la serviciile de sănătate din sistemul public la nivelul tuturor comunităților și tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, probleme de săntătate, vârstă sau sex. În România anului 2023, una pentru care mulți manageri de comunități locale de bună-credință muncesc, cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni sunt inadmisibile. Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla”, se arată în mesajul organizației PNL Ialomița pe Facebook.

În dimineața zilei de luni, în fața spitalului din Urziceni, a avut loc o situație neobișnuită: o femeie a dat naștere pe trotuar. În urma incidentului, s-a inițiat o anchetă internă pentru a determina cum a fost posibil ca această situație să aibă loc, mai ales că personalul medical a solicitat o ambulanță pentru a transporta femeia însărcinată la o altă unitate medicală. Motivul pentru această cerere a fost acela că, la momentul respectiv, spitalul din Urziceni nu avea niciun medic ginecolog disponibil. În plus, polițiștii din Ialomița au demarat o investigație penală pentru a clarifica dacă a existat abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel