Data publicării:
Primarul din Sfântu Gheorghe îi cere ministrului Dîncu să oprească exercițiile militare de la marginea orașului: Oamenii sunt speriați
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că l-a contactat pe ministrul Apărării și i-a solicitat ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului, după ce mai mulți locuitori i-au transmis că împușcăturile puternice i-au speriat.
Primarul Antal Arpad a precizat că, în contextul conflictului militar din Ucraina, astfel de activități ar trebui anunțate din timp către populație.
„Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor. În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie”, a transmis marți seara, pe Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.
Militarii au desfășurat marți, 5 aprilie un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe), la Sfântu Gheorghe, în poligonul Păiș, la care au participat militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”, transmit reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe, scrie Covasna Media.
Citește și MApN face noi recrutări în Armată. Ce salarii se oferă
Ministerul Apărării anunţă că începe o nouă campanie de recrutare a voluntarilor în Armată. Se oferă salarii atractive. În prezent, România are în jur de 70.000 de soldați încadrați la Ministerul Apărării Naționale, plus încă 50.000 în rezervă.
Alţii, dacă noua lege va fi adoptată, vor fi militari voluntari în termen. Toţi vor primi bani din partea statului.
Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale: „O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată.”
Ministerul Apărării mizează nu doar pe profesioniştii angajaţi, ci şi pe rezerviştii voluntari. Peste 400 de civili, care nu au făcut în viaţa lor instrucţie, sau militari cu experienţă, vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari.
Printre cei selecţionaţi se numără şi Raluca, ofiţer de Credite de 7 ani la o bancă din capitală. La 27 de ani, tânăra spune că a venit momentul unei schimbări. Vezi știrea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News