Primarul Constanței, suspect într-un dosar DNA privind plăți ilegale. Legături cu o firmă de casă a fostei administrații condusă de Radu Mazăre
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Vergil Chițac, primarul Constanței, este suspect într-un dosar DNA privind plăți nelegale. Acuzațiile vin pe fondul unui contract pentru spații verzi, au declarat surse judiciare.

Horia Constantinescu, șeful ANPC, este suspect în același dosar. Inițial, cei doi au fost audiați la DNA Constanța în urmă cu o lună.

Primarul Constanței ar fi realizat plăți ilegale către firma care întreține spațiile verzi din oraș. Compania în cauză este Garden Shop Services, fosta Pomacost, o firmă de casă a fostei administrații conduse de Radu Mazăre, înființată de vărul fostului primar, Basarab Popa, scrie G4Media.

Primele zvonuri referitoare la acest dosar au apărut luna trecută în presa locală, când publicația Constanța Info a scris că mai multe surse au confirmat că procurorii constănțeni au discutat cu Vergil Chițac despre modul în care se derulează un contract de servicii publice pentru spațiile verzi din oraș.

Încă de atunci se știa că DNA Constanța desfășoară o amplă anchetă, dar opinia publică nu a fost informată până astăzi cine sunt suspecții.

Primarul Constanței nu a oferit nicio replică privitor la cele menționate mai sus.

 

Horia Constantinescu: Nu stăpânesc informația

”Așa cum mă cunoașteți, nu voi evita sa mă pronunț public, dar la momentul în care voi avea toate informațiile relevante”, ar fi declarat Horia Constantinescu pentru sursa citată.

Întrebat dacă nu i-a fost adusă la cunoștintă calitatea de suspect, acesta a declarat pentru sursa citată:

”Nu am spus asta, ci doar că nu am toate informațiile relevante”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel