Data publicării:

Primarul care oferă terenuri gratuite tinerilor dă cărțile pe față: Trebuie să vedem și realitatea

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Edilul din Sânmartin a vorbit despre ce oferă țara tinerilor care aleg să se întoarcă, dar și ce-i împinge pe cei care nu fac această alegere să rămână în diaspora. 

Întrebat de ce românii din diaspora nu revin acasă, primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, a răspuns că ”educația și sănătatea” sunt domeniile care-i împiedică pe unii români plecați în afara țării să revină acasă. El a precizat că, totuși, lucrurile s-au schimbat. ”Lucrurile au crescut mult și la noi. Pot să vă spun că am avut opt olimpici naționali la liceul din comuna noastră, lucrurile capătă o altă dinamică, școlile performează. Sigur, e o oarecare reticență, se fac tot felul de dezinformări, dar trebuie să vedem și realitatea. Și sistemul medical nu putem să spunem că e la fel ca în urmă cu 10 ani, cred că e o evoluție consistentă, atât pe zona resurselor umane, unde avem doctori profesori de înalta calitate, cât și a aparaturii, logisticii, a infrastructurii din școli și din spitale” afirmă edilul. El dă exemplul comunei Sânmartin, care are 1400 de elevi: ”Avem în fiecare sală tablă smart, whiteboard, videoproiector telescopic, avem echipamente, mobilier nou, avem echipamente și dotări demne de orice școală din Europa, cumpărate din finanțări europene. Avem tablete pentru fiecare elev, laptop pentru fiecare dascăl”. 

Vezi mai mult în video: 

EXCLUSIV  Terenuri gratuite pentru tinerii care revin în țară. De ce aleg să se întoarcă în România. ”Trebuie să-i primim cu mai multă empatie, prietenie”

EXCLUSIV  Primarul care oferă terenuri gratuite pentru tinerii care se întorc acasă. Comuna primește anual 250.000 de turiști și găzduiește 1800 de companii

Youtube video image

Proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel